Sales

Altijd en overal op de hoogte met Places Nieuws

Thomas Overdijk
Sales
17 oktober 2017

Coolblue blijft concurreren: Flagshipstore opent in Den Haag

Vorige week maakte Coolblue bekend dat zij een flagshipstore in Den Haag gaat openen in het grote winkelcentrum New Babylon. Daarnaast heeft het bedrijf laten weten dat zij 1.000 nieuwe bezorgers aan wilt nemen om een persoonlijkere service te bieden. Coolblue is momenteel de tweede grootste webwinkel in Nederland, na Bol.com. Wat Coolblue echter wel heeft dat Bol.com niet heeft, zijn fysieke winkels. Vooral voor winkels zoals Mediamarkt en BCC vormt het bedrijf al een lange tijd een aardig grote bedreiging. Net als hen is Coolblue namelijk ook een elektronicabedrijf, het bedrijf biedt echter naast fysieke locaties een stuk meer online mogelijkheden. Momenteel heeft de elektronicawinkel vijf fysieke winkellocaties in Nederland en drie in België. De opening van de flagshipstore in New Babylon, naast Den Haag Centraal, markeert echter het begin van een nieuw tijdperk voor het bedrijf. Deze winkel is de grootste vestiging van Coolblue en zal het toonbeeld voor de fysieke marktbewerking van het concern moeten worden. In 2016 was de omzet van Coolblue 857 miljoen euro. Deze omzet blijft alleen maar groeien. Daarnaast wordt de werkgelegenheid bij Coolblue ook als maar groter. Vorig jaar was Coolblue één van de bedrijven die de meeste nieuwe medewerkers had aangenomen. Werkgelegenheid Coolblue is begonnen als een klein studentenbedrijfje, opgericht door directeur Pieter Zwart. Dit kleine bedrijfje is uitgegroeid tot de tweede grootste webwinkel van Nederland waar per jaar honderden nieuwe banen worden vervuld. Het bedrijf is erg gericht op service, zij wilt elke stap van de customer journey hulp bieden voor de consument. De vele medewerkers moeten daaraan bijdragen. Zo wilt het bedrijf dit jaar 1.000 nieuwe witgoedbezorgers inzetten om de service een stuk persoonlijker te maken. Met de eigen bezorgers wilt Coolblue er voor zorgen dat haar producten niet meer bezorgd worden door externe diensten. Concurrentie Waar het bij webshops zoals Coolblue goed gaat, gaat het bij grote, fysieke concerns zoals Mediamarkt een stuk minder goed. De moderne consument bestelt een groot deel van zijn inboedel tegenwoordig online, wat ten koste gaat van winkels in de fysieke marktsector. Nu Coolblue haar fysieke locaties uitbreidt, zal de druk op winkels zoals Mediamarkt toenemen. Dat het Amerikaanse bedrijf Amazon de Nederlandse markt gaat bewerken, wordt al enkele jaren besproken. Sinds kort is er ook al Amazon Duitsland. Het ziet er naar uit dat de komst naar Nederland een kwestie van tijd is. De grootste webshop ter wereld zou mogelijk de sterke positie van Coolblue kunnen verzwakken.

Jeroen Rutten
Sales
15 mei 2017

Aandeel e-commerce blijft groeien

Dat webshops steeds meer aandeel winnen onder het winkelend publiek was al langer bekend: in de maand april bleek uit een column van Telefoonboek.nl al dat het zelfs fysieke winkelketens tot grootschalige reorganisaties dwingt. Nu wordt dit ook door de cijfers van PostNL bekrachtigd: vooral de pakketbezorging neemt in het eerste kwartaal flink toe in omzet. Geadresseerde post In totaal boekte PostNL in het eerste kwartaal een omzet van 870 miljoen euro: één procent meer dan in het eerste kwartaal van 2016. Door de digitalisering van een hoop zaken (een steeds groter deel van het informatie- en betalingsverkeer gaat per e-mail) dalen het volume en de omzet van de geadresseerde post: deze nam met zo'n tien procent af. Vooral de onderliggende winst nam hierdoor met 18 procent af tot een slordige 50 miljoen euro. Pakketbezorging Deze daling werd wel gecompenseerd door de omzetgroei in de pakketbezorging. Zowel in binnen- als buitenland nam het pakketvolume toe. De winst in dit onderdeel bleef echter bijna gelijk, mede door de kosten die de PostNL moest maken om de postbezorgers om te scholen naar pakketbezorgers. Webshops De grote winnaars achter deze cijfers blijven de webshops, die maar in aandeel blijven groeien. Overigens doen nog niet alle webshops het even goed op gebied van webbeveiliging: uit recent onderzoek van Telefoonboek.nl bleek dat meer dan 90% van de webshops nog geen gebruik maken van een verbinding met een SSL-certificaat.

Jeroen Rutten
Sales
3 februari 2017

Maak acquisitie makkelijker met deze 4 tips!

Acquisitie, ook wel het leggen van contact met potentiële klanten, is iets wat door veel ondernemers vaak als moeilijk wordt ervaren. Het werven van klanten is een onderdeel van de sales afdeling binnen een bedrijf. Acquieren is een belangrijk aspect om als bedrijf staande te blijven. Zonder klanten is er namelijk geen bedrijf. Tijd om te starten met acquisitie. Places.nl heeft de belangrijkste tips voor u op een rijtje gezet. 1. Maak een lijst met potentiële klanten Denk eerst goed na over welke mogelijke opdrachtgevers u wilt bereiken. Probeer hierbij te beginnen met warme acquisitie. Warme acquisitie is wanneer u als leverancier een bestaande band heeft met de mogelijke klant. Hiermee boekt u sneller succes dan bij koude acquisitie, waarbij u nog geen band heeft met het bedrijf of persoon waarmee u contact opneemt. Maak samen met collega"s een lijst van potentiële opdrachtgevers of klanten waar u zaken mee zou kunnen doen. 2. Gebruik een actielijst Maak vervolgens een lijst met acties die u gaat ondernemen om contact te ondernemen met deze potentiële klanten. Gemiddeld heeft u zeven keer contact met een klant voordat u een deal sluit. Maak hier dus een plan voor en plan de momenten dat u contact gaat opnemen en hoe u dit gaat doen met de klant in. Contact opnemen met potentiële klanten is vaak niet de meest favoriete taak van medewerkers, door dit plan te maken kunt u zich er makkelijker aan houden. 3. Gebruik de juiste gespreksvaardigheden Zorg dat u tijdens het contact met de potentiële klant een goede acquisitiekracht heeft. Een belangrijk aspect hiervan is om u in te leven in wat de klant daadwerkelijk wilt. Praat niet teveel over uzelf en wat u de klant kan aanbieden, maar ga eerst op de problemen van de klant in. Benoem daarna hoe u de klant kan helpen met het zojuist benoemde probleem. 4. Zorg dat u te bereiken bent Zorg ervoor dat u goed te bereiken bent voor uw potentiële klanten voor het geval dat zij nog vragen hebben. Bent u zelf even niet te bereiken? Schakel dan een antwoordservice in. Met de Places Antwoordservice staan onze telefonisten 24/7 klaar om de telefoon op te nemen voor uw bedrijf naar aanleiding van een zelf ingesteld script. Na elk telefoongesprek wordt een korte samenvatting aan u doorgegeven met de contactgegevens. Voor meer informatie over deze en andere diensten, neemt u gerust contact op via 024 - 3555 299 of kijkt u op Places.nl

Jeroen Rutten
Sales
24 januari 2017

Hoe autonomie en keuzemogelijkheden uw omzet boosten

Veel ondernemers willen graag meer omzet maken. Maar hoe kunt u dit bewerkstelligen? Er zijn een aantal opties waar upselling en crosselling er twee van zijn. Places.nl legt u uit welke rol autonomie speelt in up- en crossselling en hoe u dit in kunt zetten om uw omzet te verhogen. Autonomie Upselling is het vergroten van een bestelling die al is gedaan, zoals van een kleine cola een grote cola maken. Crossselling houdt in dat u bij een kopje koffie ook een stuk cake verkoopt. Maar deze technieken werken niet altijd op de lange termijn. Want door het opleggen van een keuze heeft de klant achteraf het gevoel dat hij is gestuurd. Dit heeft tot gevolg dat hij hier een slecht gevoel aan kan overhouden. Niet het effect wat u bij uw bedrijf wilt bereiken natuurlijk. Uiteindelijk heeft de klant niet het gevoel dat de keuze autonoom is geweest. Wat hiertoe heeft geleid is het gebrek aan intrinsieke motivatie. De klant heeft niet het idee gehad dat hij zelf dat stuk cake bij de koffie wilde of een grotere cola. Controle Maar wat is dan wel de manier? Wij mensen willen graag de controle hebben over ons eigen leven en onze eigen keuzes. Wanneer de klant een keuze maakt die hij zelf heeft bedacht, heeft hij daar een goed gevoel bij. Dit komt voort uit de eerder genoemde intrinsieke motivatie. Dus wanneer u de klant een duidelijke transparante keuze voorschotelt zal de klant zelf een overwogen beslissing kunnen maken. De autonomie die de klant hierbij ervaart wordt gezien als een positieve ervaring, waardoor het gevoel bij uw bedrijf positief blijft. Hoe kunt u deze tips in de praktijk brengen? De betrokkenheid van uw klanten werkt op de lange termijn beter voor de omzet dan kortdurende upgrades. Gebruik daarom geen factoren die intrinsieke motivatie ondermijnen. Ook kunt u de klant meerdere opties bieden bij crossselling; zo verkoopt u meer én geeft u de klant het gevoel dat deze zelf in staat is om een keuze te maken. Zo kunt u bij de koffieklant vragen of hij misschien trek heeft in iets lekkers, want er staat "cake en kersenvlaai" en de coladrinker kan bij extra dorst kiezen tussen een medium of large variant. Er zijn meerdere manieren om uw klant een goed gevoel te geven over uw bedrijf. Zo spelen reviews een grote rol in de betrouwbaarheid van uw bedrijf en geeft telefonische bereikbaarheid ook een positieve indruk. Places.nl kan u hierbij helpen, kijk nu op de website om dit vrijblijvend uit te proberen. Voor meer informatie over de Places Antwoordservice of Places Reviews kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons via 024 – 3555 299.

Jeroen Rutten
Sales
19 december 2016

Eindejaar-sale: dit wordt er aangeboden tijdens de feestdagen

In de laatste maanden van het jaar wordt je doodgegooid met aanbiedingen in winkelfolders. Van eindejaar-uitverkopen tot feestdagen-gerelateerde aanbiedingen, je ontkomt niet aan de vele productadvertenties. Sommige producten worden rond deze tijd van het jaar zelfs nog meer aangeboden dan in andere maanden. In samenwerking met Beste.nl zocht Telefoonboek naar de opvallendste stijgers en dalers in de laatste maanden van het jaar: hierin worden de maanden oktober, november en december met elkaar vergeleken. Luchtverfrissers Producten in de categorie dierenverzorging en dierenvoer hebben hun grootste piek in oktober (78 en 741 aanbiedingen). Waarschijnlijk speelt dierendag een rol bij dit verschil. Opvallend: er worden bijna twee keer zoveel luchtverfrissers voor het toilet in oktober aangeboden dan in de twee maanden daarna: in oktober staan er 223 aanbiedingen in de folders, tegenover 121 en 140 in november en december. Ook schoonmaakartikelen zijn in deze maand vaker in de reclame. Cadeaus Zaken zoals gezelschapsspellen (309 aanbiedingen), babyspeelgoed (117), kinderboeken (77) en games (180) zijn het vaakst in november in de aanbieding. Tevens worden in de categorie snoepgoed (891) en cadeausets (147) in november de meeste aanbiedingen gedaan. Hier valt duidelijk een trend op te merken in de aanloop naar vijf december. Een heel andere productcategorie die vaak wordt aangeboden is sterke drank: 428 aanbiedingen in november tegenover 273 en 346 in oktober en december. Goede voornemens Producten die in december een enorme stijging doormaken zijn afslankvoeding (144 aanbiedingen in december tegenover 70 en 88), artikelen die helpen te stoppen met roken (31 tegenover twee en nul) en fitnessapparatuur (28 tegenover zeven en vijf). Dit heeft waarschijnlijk te maken met alle goede voornemens die men gaat bezigen begin januari. Vuurwerk wordt zelfs alleen maar in december aangeboden. Ook voedingswaren als wijn, brood en vlees zijn vaker in de aanbieding in december. Bier wordt in alle maanden veel in de reclame gezet, maar het meest in november. Gek genoeg zijn ook computerbenodigdheden vaak in december in de aanbieding.

Jeroen Rutten
Sales
2 december 2016

Cross selling: hoe u met minimale moeite meer verkoopt

Een uitgebreider assortiment en een hogere omzet. Klinkt u dat ook zo goed in de oren? Places.nl biedt u een handleiding voor één van de makkelijkste manieren om dat te bereiken: cross selling. Cross selling voor dummies Cross selling houdt in dat u bestaande klanten ook andere producten probeert te verkopen dan het product waarvoor ze oorspronkelijk naar de winkel kwamen. Een goed voorbeeld is een tankstation. Hier komt u als klant natuurlijk voor de brandstof, maar velen gaan ook weg met iets te eten, te drinken of te lezen. Twee varianten op cross selling zijn deep selling en up selling. Ook deze vormen kunnen u helpen bij het bereiken van een hogere omzet. Bij deep selling verkoopt u meer van hetzelfde aan dezelfde klant. Dit is bijvoorbeeld het geval in de McDonald's, waar je binnenkomt voor een burger - etenswaren - en ook weggaat met iets te drinken en een ijsje - nog meer etenswaren. Bij up selling draait het ook om méér verkopen, maar dit vindt plaats in het verlengde van hetzelfde product. Het beste voorbeeld daarvan is een autodealer. U koopt vaak niet alleen de auto, maar ook extra services en accessoires zoals een navigatiesysteem en een bepaalde bekleding van de stoelen. In dit artikel zal het echter enkel gaan om cross selling, hoewel het merendeel van onze tips ook voor de andere twee manieren gelden. Zo past u cross selling toe Cross selling is niet bijzonder moeilijk, maar het kent wel een handleiding. Immers, klanten zijn kieskeurig en kunnen gemakkelijk worden afgeschrikt. Places.nl biedt u graag zo'n handleiding. In de winkel Het allerbelangrijkste is dat u dicht bij uw oorspronkelijke product blijft. Dit vanwege twee redenen. Ten eerste omdat de verschillende producten die u aanbiedt op die manier samenhang vertonen en complementair zijn, zoals haarproducten in een kapperszaak of thee in een servieswinkel. Ten tweede omdat u zo niet als een opdringerige en pusherige ondernemer overkomt die alle mogelijke manieren aangrijpt om afzet te creeëren. U kunt cross selling toepassen door simpelweg te vragen of er behoefte is aan een tweede, bijpassend product. Denk aan de wereldberoemde vraag van McDonald's medewerkers: "Lust u daar frietjes bij?". Door de vraag te stellen zet u de klant aan het denken over zijn of haar behoeftes. Dit kan leiden tot een uitgebreidere verkoop. Online Cross selling hoeft echter niet enkel plaats te vinden op locatie, het kan net zo goed online! In sommige gevallen zal het zelfs gemakkelijker gaan omdat progamma's zoals Google Analytics u relevante data kunnen aanleveren. Juist daar kunt u extra goed inspelen op individuele situaties door gebruik te maken van beschikbare data. Online kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk het principe van 'sociale bewijskracht' toepassen op uw website. Zo kunt een tab creeëren bijvoorbeeld met 'anderen kochten ook'. Dit werkt op zo'n manier dat zij eerder bereid zijn ook deze producten aan te schaffen. Aan de slag Cross selling is dus een simpele en voor de hand liggende manier om uw omzet te verhogen. Daarbij levert u ook een extra service aan uw klant die u kunt verblijden met een extra product dat hij of zij waarschijnlijk al van plan was om te kopen. Zoek dus uit welke producten bij uw huidige assortiment passen en bedenk een aantal manieren om deze aan de man te brengen. Het resultaat zult u in no time merken!

Jeroen Rutten
Sales
7 oktober 2016

Een goede offerte opstellen: hoe doet u dat?

Een offerte is een prijsopgave waarin gespecificeerd staat welke diensten u voor de opdrachtgever gaat uitvoeren en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn. De offerte is een van de belangrijkste middelen waarmee u uw klant binnen kunt halen. Hoe u een goede en rechtsgeldige offerte opstelt? Places.nl vertelt het u in deze blog. Bij het begin beginnen Een offerte is een vrijblijvend aanbod. Dat betekent dat er wettelijk gezien ook geen verplichtingen zijn gesteld aan de inhoud. Er zijn echter wel een aantal vaste onderdelen, die je altijd dient te vermelden. Daarbij gaat het om uw bedrijfsgegevens, de gegevens van de klant, de datum, het offertenummer, een samenvatting van de werkzaamheden, uw uurloon of de totaalprijs van de opdracht, de geldigheidsduur van de offerte en een verwijzing naar uw algemene voorwaarden. De rest van de offerte kunt u naar eigen inzicht invullen. Geef uw eigen draai aan de offerte, maak het persoonlijk! De eerste indruk Zorg dat de offerte er netjes en verzorgd uitziet. Een offerte is een belangrijke eerste indruk, spel- en stijlfouten passen daar niet bij. Naast de inhoudelijke kant, kunt u ook op het gebied van uitstraling onderscheidend zijn. Denk aan het briefpapier, het logo en de huisstijl. Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden opstellen is niet verplicht, maar het is wel verstandig omdat het (financiële) risico"s uitsluit en zakendoen makkelijker maakt. Het is verstandig om de voorwaarden even te laten controleren door een jurist. De algemene voorwaarden zijn echter pas bindend als de klant deze vooraf kan lezen en ook (schriftelijk) bevestigd akkoord te gaan. Het belang van snelheid Opdrachtgevers vragen vaak meerdere offertes tegelijk op, verstuur de uwe daarom snel. Het is gangbaar een offerte per e-mail te sturen, bij voorkeur in PDF-vorm. Als u de algemene voorwaarden meestuurt, vergeet deze dan niet te benoemen in de begeleidende e-mail (anders zijn ze niet rechtsgeldig). Zodra de klant de offerte accepteert en tekent, is het een bindend juridisch contract geworden. Eerst gevonden zien te worden Klanten moeten u natuurlijk eerst vinden om een offerte te kunnen aanvragen bij u. Met een Places bedrijfsvermelding adverteert u gratis op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Daarmee vergroot u de online vindbaarheid van uw bedrijf en zorgt u ervoor dat potentiële klanten eenvoudig contact met u kunnen opnemen. Heeft u vragen over adverteren via Places? Bel dan naar 024-8200617. Wij staan graag voor u klaar!

Jeroen Rutten
Sales
9 september 2016

3 overtuigingstechnieken die uw klant helpen beslissen

Allemaal denken we in staat te zijn om rationele keuzes te maken, maar is dat eigenlijk wel zo? We worden onbewust beïnvloed door anderen, specifiek door de mensen die de keuzeopties voor ons vaststellen. Maar hoe worden mensen dan beïnvloed en ook overtuigd door ondernemers? Places.nl zet drie handige overtuigingstechnieken voor u uiteen in deze blog. Marketing Marketeers focussen er vaak op om zo veel mogelijk bezoekers op hun website te krijgen. Via bijvoorbeeld Search Engine Optimization wordt er geld geïnvesteerd om hoge bezoekersaantallen te krijgen. Maar als (potentiële) klanten dan eenmaal op de website beland zijn, houdt het wegwijzen op. Hierdoor kan de klant zijn aandacht en interesse snel verliezen en de website weer verlaten. Dat kan anders! Als ondernemer kunt u het beste een proactieve rol innemen. Door middel van tekst, afbeeldingen, plaatsingen en schrijfstijlen kunt u bezoekers van uw website leiden naar de plaatsen op uw website waar u wilt dat ze heen gaan. Zulke subtiele beïnvloedingstechnieken kunnen een groot verschil maken in het bezoekersverkeer op uw webpagina. Overtuigen Om uw bezoekers te overtuigen, kunt u gebruik maken van verschillende technieken. Deze zijn gebaseerd op psychologische inzichten. Hieronder leest u drie overtuigingstechnieken die makkelijk toe te passen zijn op uw website: 1. Framing Framing gaat over de manier waarop iets wordt gepresenteerd of geformuleerd, waarmee u mensen beïnvloedt. Mensen zijn in de veronderstelling dat ze risico"s vermijden als iets positief geformuleerd is, terwijl ze het gevoel hebben risico"s te nemen wanneer iets negatief is geformuleerd. De drempel om iets aan te schaffen is dus lager wanneer een dienst of product erg positief geformuleerd is. Zo zorgde Adformatie er met een positieve benadering voor dat een van hun klanten 300% meer aanvullende verzekeringen verkocht, terwijl er niets aan het product zelf veranderd was. 2. Social Proof Mensen volgen graag het gedrag van anderen. Als zij anderen iets zien doen, is de kans dat zij dit ook willen doen groter. Dit heet Social Proof. Maar hoe verwerkt u dit in uw advertenties of op uw website? Dit kan door uw klanten reviews te laten plaatsen over uw dienst of product, door een discussieforum te openen of door testimonials te plaatsen op uw website. Door deze technieken in te zetten verhoogt u de kans om (potentiële) klanten te overtuigen en een bonus: de waargenomen geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van uw bedrijf stijgt eveneens. 3. Autoriteit Mensen doen graag het gedrag van experts na. Ze gaan er namelijk van uit dat die het wel zullen weten. Door een simpele vermelding op uw website als "kom nu in contact met onze experts" straalt uw bedrijf autoriteit uit. Ook het aantal jaren dat uw bedrijf al werkzaam is in de branche of het aantal bestellingen dat u per maand verwerkt, dragen hieraan bij. Places bedrijfsvermelding Voor u deze technieken toepast, is het belangrijk dat mensen ook echt op uw website terecht komen. Met een uitgebreide Places bedrijfsvermelding brengt u uw bedrijf en website onder de aandacht bij (potentiële) klanten. Hiermee is uw bedrijf te vinden op zowel Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Wilt u meer weten? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 024 – 3555 299. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden!

Jeroen Rutten
Sales
6 september 2016

Vind en bereik bestaande en nieuwe klanten met de bedrijfsgegevens van Places

Ondernemend Nederland bereiken? Maak het uw bedrijf een stuk makkelijker, door de nieuwste dienst van Places: Places Klanten. Met deze dienst verkrijgt u gemakkelijk bedrijfsgegevens en heeft u zo uw ideale klantenbestand! Places biedt een database met 1,3 miljoen bedrijven, waardoor u snel en gemakkelijk alle gegevens van potentiële klanten voor u heeft. Ideale doelgroep Verstuurt u regelmatig direct mailings, bent u bezig met een nieuwe marketingcampagne, voert u marktonderzoek uit of wilt u leads van uw Salesafdeling aanvullen? Dat kan met behulp van het team van Places. Bent u zich nog aan het oriënteren op de doelgroep? De datamanager van Places helpt u bij het creeëren van de ideale lijst bedrijfsgegevens. De dienst werkt namelijk met filters: zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een specifieke bedrijfstak in een bepaalde regio. Bedrijfsgegevens De database van Places bevat 1,3 miljoen bedrijven, waarbij de bedrijfsnaam, adresgegevens, het telefoonnummer en de branche vermeld staan. U kunt hier zowel nieuwe als bestaande klanten mee bereiken: het bespaart u een hoop tijd wanneer u meteen de juiste gegevens voor u heeft. Het databestand groeit dagelijks en toepasbaar op uw doelgroep. Hoe werkt het? U kunt als bedrijf zelf kiezen van hoeveel bedrijven u informatie wilt ontvangen. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar, van 0 tot meer dan 10.000 adressen. Bent u op zoek naar gegevens van potentiële klanten? Geef uw contactgegevens op op deze pagina en we nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op. U ontvangt de gegevens van de unieke doelgroep van uw bedrijf vervolgens binnen één werkdag. Een ander voordeel is dat deze dienst van Places beschikbaar is voor de scherpste prijs in Nederland! Zo betaalt u voor 500 adressen slechts €60,-. Begin snel met het uitbreiden van uw databestand! Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met 024 - 8200 609 of kijk hier voor meer informatie over de bedrijfsgegevensdienst van Places.

Jeroen Rutten
Sales
18 augustus 2016

Maak een professionele indruk met een keurige offerte

Vrijwel iedere ondernemer heeft wel eens een offerte opgesteld of opgevraagd. Maar niet iedere ondernemer weet welke verplichtingen al dan niet bij een offerte komen kijken. Ten eerste is het natuurlijk handig om te weten wat een offerte precies is. Een offerte is een prijsopgave waarin gespecificeerd staat welke diensten u voor de opdrachtgever gaat uitvoeren en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn. Maar hoe pakt u dat precies aan? In deze blog vertelt Places u er meer over. Hoe dan? Een offerte is een vrijblijvend aanbod. Dat betekent dat er wettelijk gezien ook geen verplichtingen zijn gesteld aan de inhoud. Er zijn echter wel een aantal vaste onderdelen, die u altijd dient te vermelden. Daarbij gaat het om uw bedrijfsgegevens, de gegevens van de klant, de datum, het offertenummer, een samenvatting van de werkzaamheden, uw uurloon of de totaalprijs, de geldigheidsduur van de offerte en een verwijzing naar uw algemene voorwaarden. De rest van de offerte kunt u naar eigen inzicht invullen. Geef uw eigen draai aan de offerte, maak het persoonlijk! Opmaak Zorg dat de offerte er netjes en verzorgd uitziet. Een offerte is een belangrijke eerste indruk, spel- en stijlfouten passen daar niet bij. Naast de inhoudelijke kant, kunt u ook op het gebied van uitstraling onderscheidend zijn. Denk aan het briefpapier, het logo en de huisstijl. Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden opstellen is niet verplicht, maar het is wel verstandig omdat het een financieel risico uitsluit en zakendoen makkelijker maakt. Laat de voorwaarden wel controleren door een jurist. De algemene voorwaarden zijn pas bindend als de klant deze vooraf kan lezen en ook (schriftelijk) bevestigt akkoord te gaan. Offerte versturen Opdrachtgevers vragen vaak meerdere offertes tegelijk op, verstuur de uwe daarom snel. Het is gangbaar een offerte per e-mail te sturen, bij voorkeur in PDF-vorm. Als u de algemene voorwaarden meestuurt, vergeet deze dan niet te benoemen in de begeleidende e-mail (anders zijn ze niet rechtsgeldig). Zodra de klant de offerte accepteert en tekent, is het een bindend juridisch contract geworden. Eerst gevonden zien te worden Bedrijven moeten u natuurlijk eerst vinden, om een offerte te kunnen aanvragen bij u. Met een Places bedrijfsvermelding adverteert u gratis op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Daarmee vergroot u de online vindbaarheid van uw bedrijf en zorgt u ervoor dat potentiële klanten eenvoudig contact met u kunnen opnemen. Heeft u vragen over adverteren via Places? Bel dan naar 024-8200617. Wij staan graag voor u klaar!

Jeroen Rutten
Sales
27 juli 2016

Social selling: Hoe overtuigt u potentiële klanten?

Social selling wil zeggen dat u potentiële klanten, ofwel prospects, vindt en hen via social media overtuigt om klant te worden. Social selling vervangt niet per se het huidige verkopen, maar het versterkt juist. Sales en marketing komen samen en zetten het bedrijf als 'persoon' centraal. Klinkt goed toch? Places.nl vertelt u er meer over. Waarde creëren Inkopers doen vooronderzoek op basis van online informatie. Om meegenomen te worden in het traject en op de shortlist te belanden, moet u dus online te vinden zijn. Anders wordt u simpelweg niet meegenomen in het traject. Online vindbaar zijn kunt u op verschillende manieren aanpakken. Het doel is om interactie aan te gaan met uw volgers. Als expert deelt u waardevolle informatie met uw doelgroep, door bijvoorbeeld tips weg te geven, artikelen te schrijven of webinars te geven. Op deze manier creëert u online vertrouwen bij de prospect. Het eerste 'echte' contact voelt daardoor niet meer als een cold call. Opwarmen Het grootste voordeel van social selling is dat u koude leads beetje bij beetje warmer maakt, en daarmee prospects aan u kunt binden. Actief zijn op LinkedIn kan daar zeker aan bijdragen. Met LinkedIn kunt u zoeken op een bepaalde werkfunctie en in de gaten houden of deze personen uw profiel 'terug' bekijken. Dat is een mooi bruggetje naar een eerste contact. De aandacht trekken van de prospect kan ook door te reageren op zijn of haar update of blog. Deze reactie dient dan wel relevant en persoonlijk te zijn, een commercieel bericht is geen goed idee. Een andere manier om op te vallen is door blogs die u over uw bedrijf heeft geschreven bovenaan uw profiel te zetten. Dit kunt u doen door gebruik te maken van LinkedIn-blogs, die automatisch bovenaan komen te staan, maar ook door de volgorde van uw profiel te veranderen. Digitaal netwerken Digitaal netwerken via LinkedIn is minder intensief dan bijvoorbeeld bellen, het kost minder tijd en het is een goede manier om de juiste doelgroepen te bereiken. Zo kunt u veel gerichter aan de slag. Social selling kunt u 'koud' doen, door bijvoorbeeld een persoonlijke tekst in de LinkedIn-uitnodiging naar een prospect te zetten, maar dit kan ook 'warm'. Een 'warm' contact is bijvoorbeeld naar aanleiding van een lead, die u zou kunnen achterhalen met behulp van bepaalde software. Nuttige salestechniek Social selling is dus een interessante aanvulling op of alternatief voor contact leggen met de doelgroep. Online vindbaarheid is hiervoor van groot belang. Vergroot de online vindbaarheid van uw bedrijf door een bedrijfsvermelding bij Places aan te maken. Zo adverteert u gratis op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com, waardoor uw potentiële klanten eenvoudig contact met u kunnen opnemen. Daarnaast biedt Places uitgebreide advertentiepakketten. Met een pakket kunt u uw bedrijfsvermelding uitbreiden met uw logo, foto"s en website, bovendien adverteert u met een advertentie boven de zoekresultaten. Zo valt uw bedrijf extra op en blijft u de concurrentie voor. Heeft u vragen over adverteren via Places? Bel dan naar 024 – 3555 299. Places adviseert u graag vrijblijvend over de mogelijkheden om extra op te vallen met uw bedrijf!

Jeroen Rutten
Sales
30 juni 2016

Het magische cijfer negen: de juiste prijs?

Psychologische prijzen, een fenomeen waar u als ondernemer vermoedelijk mee bekend bent. Zo doet het getal 9 in prijzen vaak wonderen en verkoopt u minder wanneer u een valutateken voor uw prijs zet. Dit zou komen doordat een valutateken mensen extra bewust maakt van het feit dat hun aankoop geld gaat kosten. Wilt u dit ook eens testen, haal dan het euroteken in uw webshop weg en vervang dit door 'EUR'. Places.nl vertelt u in deze blog meer over de psychologie achter prijzen. Het magische cijfer negen Dat het cijfer negen een psychologische werking heeft wist u waarschijnlijk al. Maar wist u ook al dat het effect van het cijfer negen afhankelijk is van het soort product of dienst dat u koopt? Ons brein gebruikt twee verschillende systemen om keuzes te evalueren. Wanneer we informatie gemakkelijk en oppervlakkig verwerken baseren we ons op gevoelens. Wanneer we ons brein meer uitdagen door bepaalde zaken te vergelijken of kritisch te oordelen baseren we ons op cognitie. Doordat ronde prijzen of getallen om ons heen vaker voorkomen dan exacte prijzen of getallen, verwerkt ons brein ronde getallen gemakkelijker. Dit betekent dus dat ons brein exacte getallen verwerkt op basis van cognitie en ronde getallen op basis van gevoel. Hedonistisch of utilaristisch Een hedonistische aankoop is een aankoop om ontspannen van te genieten, zoals een vakantie of een mooie nieuwe tas. Een utilaristische aankoop is een aankoop op basis van producteigenschappen of een kritische beoordeling, zoals een usb-stick. Mensen beoordelen hedonistische aanbiedingen op basis van gevoel en utilitaristische aanbiedingen op basis van cognitie. De juiste fit tussen prijs en product Bestaat er dus een relatie tussen het type product en de prijs? Uit onderzoek blijkt dat dat inderdaad het geval is. Hedonistische aankopen met een ronde prijs en utilitaristische aankopen met een exacte prijs leiden tot betere evaluaties. De consument gaat eerder over tot aankoop, schat de kwaliteit van het product hoger in en verwacht meer tevreden te zijn met zijn aankoop. De juiste 'fit' tussen prijs en product leidt dus tot toegevoegde waarde voor de winkelier! In de praktijk Deze theorie kunt u zelf als ondernemer eenvoudig toepassen. Welk type product biedt u aan? Een product om van te genieten, of een kritische aankoop op basis van bepaalde eigenschappen? Pas daar dan de prijsstelling op aan. Hierdoor verwerkt de consument de prijs onbewust zo optimaal mogelijk, wat leidt tot een psychologisch beter gevoel. Adverteren via Places Die klanten moeten u natuurlijk wel eerst kunnen vinden. Een bedrijfsvermelding via Places maakt u eenvoudig en gratis aan. Zo bent u vindbaar op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com en bereikt u 6,6 miljoen potentiële klanten per maand. Daarnaast biedt Places uitgebreide advertentiepakketten om nóg beter op te vallen. Meer weten? Bel naar 024 – 3555 299. Wij vertellen u graag meer over onze services!

Jeroen Rutten
Sales
25 november 2015

De koude en warme kanten van acquisitie

Het contact leggen met potentiële klanten wordt ook wel acquireren genoemd. U gaat in gesprek, bespreekt de situatie en bekijkt of er een mogelijkheid is voor een samenwerking. Het bouwen van relaties, marketing en sales vergen hierbij veel aandacht. Places vertelt u in deze blog wat de belangrijkste factoren bij acquisitie zijn en hoe u potentiële klanten vandaag de dag het beste kunt benaderen. Warme en koude acquisitie Acquisitie is onder te verdelen in twee verschillende strategieën: warme en koude acquisitie. Bij warme acquisitie benadert u bestaande klanten voor bijvoorbeeld een vervolgopdracht en bij koude acquisitie benadert u potentiële klanten, waar u nog niet eerder contact mee hebt gehad. Beide strategieën hebben zo hun voor- en nadelen. Warme acquisitie is over het algemeen makkelijker en vertrouwd. Er is minder communicatie nodig om tot een deal te komen en warme acquisitie is goed voor de samenwerking tussen ondernemingen. Het in stand houden van de zakelijke relatie vergt soms wel erg veel energie wat soms als een nadeel ervaren kan worden. Door middel van koude acquisitie door cold calling of bijvoorbeeld mailingen vergroot u uw netwerk en bereikt u potentiële klanten die misschien anders nooit van uw bedrijf op de hoogte waren geweest. Het is af en toe lastig om in te schatten welke mogelijke opdrachtgevers u het beste kunt benaderen zonder afwijzingen te krijgen, maar toch is koude acquisitie wel de moeite waard, omdat u zelfs bij een afwijzing de naam van uw onderneming verder verspreidt. Tips bij uw acquisitiegesprek Tijdens een acquisitiegesprek komt u door te letten op een paar aandachtspuntjes al een stuk betrouwbaarder en professioneler over. Hier volgens een aantal tips: Focus op hetgeen waarvoor u het gesprek voert. Het is belangrijk om een acquisitiegesprek goed voor te bereiden en om tijdens het gesprek niet af te dwalen. Het is daarom goede om van te voren alvast te bedenken welke vragen of opmerkingen u zou kunnen verwachten. Houd het simpel. Voer het gesprek in stappen, zodat het een goede opbouw heeft en goed en een beetje kunt timen wat u wanneer wilt zeggen. Trek geen trucendoos open om uw diensten te verkopen. De verkooptrucjes zijn intussen bij bijna elke onderneming bekend en hebben worden niet gewaardeerd wanneer deze worden herkend. Wees een goede gesprekpartner en probeer vertrouwen te winnen. Dit kan bijvoorbeeld door kleine beloftes te doen zoals "ik bel uw morgen terug" en deze waar te maken. Aanbevelingen Wat bij koude acquisities ook zeker helpt is het laten zien van aanbevelingen van al bestaande klanten. Met deze aanbevelingen kunnen uw potentiële klanten zien dat u goed werk aanlevert en betrouwbaar bent, waardoor zij eerder met u in zee gaan. Places antwoordservice Om te zorgen dat uw bedrijf altijd bereikbaar is voor klanten kunt u gebruik maken van een antwoordservice. Hiermee bent u 24 uur per dag bereikbaar en hoeft u niet bang te zijn dat u belangrijke berichten van bijvoorbeeld potentiële klanten mist. Wilt u meer informatie over de Places antwoordservice? U kunt ons bereiken op 024 – 3506953 voor meer informatie. Bent u benieuwd hoe onze antwoordservice te werk gaat? Bel dan 024 – 2031007 voor een voorbeeldgesprek.

Jeroen Rutten
Sales
7 oktober 2015

De aandachtspuntjes voor een goede acquisitie

Het contact leggen met potentiële klanten wordt ook wel acquireren genoemd. U gaat in gesprek, bespreekt de situatie en bekijkt of er een mogelijkheid is voor een samenwerking. Het bouwen van relaties, marketing en sales vergen hierbij veel aandacht. Places vertelt u in deze blog wat de belangrijkste factoren bij acquisitie zijn en hoe u potentiële klanten vandaag de dag het beste kunt benaderen. Warme en koude acquisitie Acquisitie is onder te verdelen in twee verschillende strategieën: warme en koude acquisitie. Bij warme acquisitie benadert u bestaande klanten voor bijvoorbeeld een vervolgopdracht en bij koude acquisitie benadert u potentiële klanten, waar u nog niet eerder contact mee hebt gehad. Beide strategieën hebben zo hun voor- en nadelen. Warme acquisitie is over het algemeen makkelijker en vertrouwd. Er is minder communicatie nodig om tot een deal te komen en warme acquisitie is goed voor de samenwerking tussen ondernemingen. Het in stand houden van de zakelijke relatie vergt soms wel erg veel energie wat soms als een nadeel ervaren kan worden. Door middel van koude acquisitie door cold calling bijvoorbeeld via mailingen vergroot u uw netwerk en bereikt u potentiële klanten die misschien anders nooit van uw bedrijf op de hoogte waren geweest. Het is af en toe lastig om in te schatten welke mogelijke opdrachtgevers u het beste kunt benaderen zonder afwijzingen te krijgen, maar toch is koude acquisitie wel de moeite waard, omdat u zelfs bij een afwijzing de naam van uw onderneming verder verspreidt. Tips voor uw acquisitiegesprek Tijdens een acquisitiegesprek komt u door te letten op een paar aandachtspuntjes al een stuk betrouwbaarder en professioneler over. Hier volgens een aantal tips 1.Focus op hetgeen waarvoor u het gesprek voert. Het is belangrijk om een acquisitiegesprek goed voor te bereiden en om tijdens het gesprek niet af te dwalen. Het is daarom goed om van te voren alvast te bedenken welke vragen of opmerkingen u zou kunnen verwachten. 2.Houd het simpel. Voer het gesprek in stappen, zodat het een goede opbouw heeft en goed en een beetje kunt timen wat u wanneer wilt zeggen. 3.Trek geentrukendoosopen om uw diensten te verkopen. De verkooptrucjes zijn intussen bij bijna elke onderneming bekend en hebben worden niet gewaardeerd wanneer deze worden herkend. Wees een goede gesprekpartner en probeer vertrouwen te winnen. Dit kan bijvoorbeeld door kleine beloftes te doen zoals 'ik bel u morgen terug' en deze waar te maken. Aanbevelingen Wat bij koude acquisities ook zeker helpt is het laten zien van aanbevelingen van al bestaande klanten. Met deze aanbevelingen kunnen uw potentiële klanten zien dat u goed werk aanlevert en betrouwbaar bent, waardoor zij eerder met u in zee gaan. Met Places Reviews verzamelt u gemakkelijk en gratis klantbeoordelingen. Places Antwoordservice Om te zorgen dat uw bedrijf altijd bereikbaar is voor klanten kunt u gebruik maken van een antwoordservice. Hiermee bent u 24 uur per dag bereikbaar en hoeft u niet bang te zijn dat u belangrijke berichten van bijvoorbeeld potentiële klanten mist. Wilt u meer informatie over Places Antwoordservice? U kunt ons bereiken op 024 - 3506953 voor meer informatie. Bent u benieuwd hoe onze antwoordservice te werk gaat? Bel dan 024 - 2031007 voor een voorbeeldgesprek.

Jeroen Rutten
Sales
4 maart 2015

Kortingscodes, zinvol of niet?

Aanbiedingen vindt u tegenwoordig overal, ook online! Het 2e artikel gratis, 25% korting of geen verzendkosten, bedrijven kunnen eindeloos variëren. Ook het gebruik van kortingscodes wordt steeds populairder. Welke voor- en nadelen hangen er nu eigenlijk aan het gebruik van kortingscodes? Places.nl zocht het voor u uit. Toenemende populariteit kortingscodes onder bedrijven Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van kortingscodes door Nederlandse bedrijven. Jaren geleden werden kortingsacties vooral in Amerika gebruikt als marketingstrategie van grote bedrijven. Inmiddels is deze trend ook naar Europa overgewaaid. Met een online kortingscode of kortingscoupon krijgen klanten korting in (web)winkels. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een bepaalde korting over een aankoop of een gratis product of sample. Toenemende populariteit kortingscodes onder online shoppers Meer dan de helft van de mensen die online shoppen heeft wel eens een kortingscode gebruikt. Met name vrouwen maken hier geregeld gebruik van. Ruim 90% van de online shoppers tussen de 35-44 jaar maakt gebruik van kortingscodes. Daarnaast doet maar liefst 70% van de 55+'ers die actief zijn op het web wel eens aankopen met kortingscodes. Voordelen van kortingscodes Door het gebruik van kortingscodes kunt u voldoen aan de vraag van klanten naar deze populaire acties. U kunt hiermee trouwe kanten belonen, zogeheten koopjesjagers voor u winnen en/of "slapende" klanten wakker schudden om opnieuw een aankoop bij u te doen. Dit kan zodoende uw omzet verhogen. Voor veel mkb'ers maken kortingscodes een belangrijk onderdeel uit van de concurrentiestrategie. U kunt immers niet achterblijven wanneer al uw concurrenten online actief gebruik maken van kortingscodes! Met een online actie kan uw bedrijf bovendien nog meer bereiken dan enkel een omzetstijging. U kunt de naamsbekendheid van uw bedrijf vergroten en/of nieuwe producten introduceren. Online acties zorgen bovendien voor een betere vindbaarheid op het internet: als u uw website regelmatig updatet, of via partnerbedrijven als Beste.nl kortingscodes uitgeeft, dan komt uw bedrijf in zoekmachines als Google eerder naar boven. Mogelijke nadelen van kortingscodes Het spreekt voor zich dat u met mate gebruik moet maken van kortingscodes. Wanneer uw bedrijf constant gebruik maakt van kortingsacties, dan wordt dit de norm voor klanten en kopen zij slechts bij u als uw bedrijf een grote korting geeft. Met extreme kortingsacties kunt u dan, wanneer u niet oppast, de waarde van uw product of dienst verlagen omdat consumenten het idee krijgen dat deze de reguliere prijs niet (meer) waard zijn. Daarnaast is het aan te raden bij iedere kortingsactie goed het succes ervan in de gaten houden; als het er niet voor zorgt dat u meer producten verkoopt of dat u op langere termijn meer klanten overhoudt, dan lijdt u financieel verlies als gevolg van de actie en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kortingsdeals op Beste.nl Wanneer u verstandig gebruik maakt van kortingscodes, kunnen zij uw bedrijf veel voordelen brengen.Op Beste.nl vindt u geregeld nieuwe aanbiedingen. Zo vindt u er niet alleen online aanbiedingen, maar ook landelijke- en lokale aanbiedingen en folderaanbiedingen. Genoeg inspiratie om zelf een kortingsactie op te zetten! Ook kunt u hier gemakkelijk zelf een kortingsdeal toevoegen. Door aantrekkelijke kortingsacties aan te bieden valt u dus op bij (potentiële) klanten en genereert u meer omzet zonder meer tijd kwijt te zijn. Meer ondernemerstips lezen? Houd dan de Places blogpagina in de gaten!
Even geduld alstublieft...