Places logo
Menu

De voordelen van een advertentie in een bedrijvengids

De voordelen van een advertentie in een bedrijvengids

Met een advertentie in een bedrijvengids val je op tussen je concurrenten. Je adverteert op relevante zoekwoorden en plaatsnamen, waardoor de kans op conversie vele malen hoger is. Benieuwd naar alle voordelen? Lees dan mee!


Wat is een bedrijvengids?

Een bedrijvengids is een online register waarin jij als ondernemer een vermelding kunt claimen voor jouw bedrijf. Hierin vermeld je belangrijke gegevens als je telefoonnummer, adres, openingstijden en website adres toe. Hiermee geef je potentiële klanten de mogelijkheid om direct contact met jou op te nemen voor een afspraak!


Aan de slag met jouw online zichtbaarheid

Met een advertentie in een online bedrijvengids werk je aan je online zichtbaarheid. Je adverteert boven de zoekresultaten en daarom ben jij goed online vindbaar voor potentiële klanten. Je valt namelijk op tussen je concurrenten!

Je adverteert op zoekwoorden die voor jou relevant zijn en daardoor is de kans op conversie vele malen hoger! Je bereikt namelijk specifiek de potentiële klanten die naar jouw dienst op zoek zijn. Heb jij bijvoorbeeld een schoonheidssalon? Dan is het slim om te adverteren op de termen schoonheidssalon en schoonheidsspecialiste.


Up-to-date informatie voor potentiële klanten

Een ander voordeel van een advertentie in een bedrijvengids is dat potentiële klanten te allen tijde up-to-date informatie over jouw bedrijf kunnen vinden. Vermeld je telefoonnummer, adres, openingstijden, website adres en wellicht zelfs je social media kanalen. Zo kunnen potentiële klanten direct contact met jou opnemen en hangen ze bij jou aan de lijn voor een afspraak of offerte!


Adverteer lokaal

Wanneer jij jouw advertentie instelt zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Zo moet je bepalen op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden, maar ook in welke plaatsnamen je wilt adverteren. Hierdoor adverteer je lokaal en ga je mee in de laatste (online marketing) trends. Uit onderzoek naar regionaal gedrag blijkt namelijk dat 57% van de mensen de voorkeur geeft aan lokale producten of diensten.


Aan de slag met reputatiemanagement

Met een advertentie in een bedrijvengids krijg je de kans om aan de slag te gaan met reputatiemanagement. Klanten kunnen hier namelijk reviews achterlaten over jouw bedrijf. Dit is voor jou de ideale manier om aan potentiële klanten te laten zien dat jij het bedrijf bent waarmee zij in zee moeten gaan!

Denk maar eens na: jij bent zelf op zoek naar een klusbedrijf. Je komt er twee tegen: eentje tegen met slechts twee reviews en één met wel 34 goede reviews. Voor welk bedrijf ga jij dan? Juist.

We hebben het hier over sociale bewijskracht, een van de meest gebruikte overtuigingsprincipes van Cialdini. Makkelijk gezegd betekent het dat hoe meer mensen positief zijn over een product of dienst, hoe sneller ook jij overtuigd bent.


Genereer waardevolle backlinks

Met een advertentie in een bedrijvengids zorg je er niet alleen voor dat je goed gevonden wordt in deze bedrijvengids, je werkt ook aan je online zichtbaarheid in zoekmachines als Google! Wanneer jij jouw website adres toevoegt aan je advertentie, linkt dat platform naar jouw website en krijg jij een waardevolle backlink.

Backlinks zijn links van externe websites die naar jouw website verwijzen. Zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google, zien dit als een aanbeveling van jouw website en kennen daarom autoriteit toe. Met als gevolg dat jouw website hoger in de zoekresultaten getoond wordt en jij dus meer potentiële klanten bereikt. Klinkt als een win-win, toch?


Ben jij enthousiast geworden en wil je ook genieten van de voordelen van een advertentie in een bedrijvengids? Met Places Adverteren adverteer je in onze bedrijvengidsen Telefoonboek.nl & Openingstijden.com. Hier bereik je iedere maand 3,4 miljoen bezoekers, potentiële klanten voor jou dus!

Liever eerst een gratis en vrijblijvend adviesgesprek? Ook dat is mogelijk. Plan 'm hieronder in op een datum en tijdstip dat voor jou uitkomt!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!