Places logo
Menu

Top 5 marketingdoelstellingen

Top 5 marketingdoelstellingen

Marketing is ontzettend belangrijk om jouw bedrijf te laten groeien. Maar hoe weet je dan of deze activiteiten daadwerkelijk iets opleveren? Door marketingdoelstellingen te stellen! Zo weet je of je goed op weg bent en kun je bijsturen wanneer nodig. In dit artikel vertellen we je wat de belangrijkste marketingdoelstellingen zijn, lees je mee?


Wat is een marketingdoelstelling?

Je hebt de term marketingdoelstelling vast wel eens een keer voorbij horen komen, maar wellicht weet je niet wat nou de precieze betekenis hiervan is. Een marketingdoelstelling beschrijft kort wat je wil bereiken met een marketingactiviteit. Door het formuleren van deze doelstellingen wordt aangegeven waar de focuspunten van een bedrijf liggen op het gebied van marketing.

Deze doelstellingen worden SMART geformuleerd. SMART staat voor specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden. Door doelstellingen SMART te formuleren worden deze concreet en meetbaar gemaakt & is het voor alle medewerkers duidelijk wat er van hen wordt verwacht.


1. De naamsbekendheid verhogen

Naamsbekendheid verwijst naar hoe bekend jouw merk, bedrijf, dienst of product is binnen jouw doelgroep. Zonder naamsbekendheid weet jouw doelgroep niet dat jij bestaat en wordt het dus ook erg moeilijk om ervoor te zorgen dat zij een dienst of product bij jou afnemen. Je snapt dus wel dat het verhogen van je naamsbekendheid ontzettend belangrijk is.


2. Lead generation verhogen

Lead generation is het doel van al je marketingactiviteiten. Lead generation omvat het werven van potentiële klanten door middel van marketingactiviteiten. Het is belangrijk om de hoeveelheid leads te verhogen, maar ook de kwaliteit van deze leads. Zorg ervoor dat je op de voor jou relevante kanalen aanwezig bent en laat je doelgroep zien dat jij bestaat. Door hen de juiste content te bieden wek je hun interesse op. En dát is wat je wil.

Weet je niet zo goed welke kanalen voor jou relevant zijn? Lees dan dit artikel, daarin leggen we je alles uit.

3. Sales verhogen

Als ondernemer wil je natuurlijk ontzettend graag je producten of diensten verkopen. Hiervoor is het dus belangrijk om te zorgen dat je je leads om kunt zetten in daadwerkelijke klanten. Daarnaast is het makkelijker om bestaande klanten meer te laten kopen dan nieuwe klanten te werven. Misschien heb je wel eens gehoord van de 80/20 regel, het Pareto-principe. Deze regel stelt dat 20% van de klanten verantwoordelijk is voor 80% van jouw winst.

4. Klantbetrokkenheid verhogen

Door je klanten te betrekken bij jouw bedrijf zorg je ervoor dat je een band opbouwt met je klanten. En loyale klanten zijn waardevolle klanten. Neem je klanten mee in wat jij doet en herinner hen eraan dat jij bestaat. Daarnaast is het belangrijk om je klanten tevreden te houden. Tevreden klanten komen terug en doen een goed woordje voor je bij kennissen - gratis reclame! In dit artikel vertellen we je wat je nog meer kunt doen om de klantbetrokkenheid te verhogen.

5. ROI verbeteren

ROI staat voor return on investment, het geeft dus aan wat de investeringen in marketing jou opleveren. Bij sommige activiteiten als adverteren kan heel makkelijk gemeten worden wat het heeft opgeleverd. Zo kun je precies zien wat de kosten per klik of conversie zijn. Uiteraard wil je een zo hoog mogelijke ROI, want dit levert jou het meest op. Het is dus belangrijk om altijd naar manieren te zoeken die de ROI van jouw marketingactiviteiten verhogen.

Ben jij klaar om aan de slag te gaan met marketing en jouw bedrijf naar een hoger level te tillen? Dan werken wij graag samen met jou! Ja samen, want groeien doen we hand in hand. Neem contact met ons op via 024 -3555 299 of snuffel eens rond op onze website.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!