Places logo
Menu

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een expert van Places.nl?

  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Pagina

Een Facebook bedrijfspagina maken

Facebook is een handig middel om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Het geeft de mogelijkheid om snel te communiceren met de klant en een relatie op te bouwen. Bovendien is een Facebook bedrijfspagina zichtbaar in veel belangrijke zoekmachines waaronder Google.

Hoe je een Facebook bedrijfspagina maakt? Dat leggen we hier voor je uit zodat je zelf aan de slag kunt gaan. Ook geven we tips voor het efficiënt beheren van de bedrijfspagina.

Meteen aan de slag
Online dashboard
Wat

Wat is een Facebook bedrijfspagina?

Een Facebook bedrijfspagina is kort gezegd een Facebookpagina speciaal voor je bedrijf. Zo een pagina helpt je om de online vindbaarheid te vergroten van je bedrijf, je dienst of product te promoten en een relatie op te bouwen met je klanten. Je bedrijf promoten op sociale media is een simpele en snelle manier om tegen weinig kosten naamsbekendheid te krijgen.

Places online svindbaarheid
Hoe

Hoe maak je een Facebook bedrijfspagina aan?

Om een Facebook bedrijfspagina aan te maken is het belangrijk dat u al een account heeft op Facebook. Vervolgens kunt u rechtsboven op het menu klikken en kiest u voor de optie 'pagina maken'. Selecteer jouw bedrijf of merk en ga direct aan de slag. Geef de nieuwe pagina een naam en voeg een categorie toe. Vul de bedrijfsgegevens zo compleet en correct mogelijk in. Kies ook een passende profielfoto en omslagfoto. Het is ook belangrijk om een korte profieltekst toe te voegen.

Man met telefoon en laptop
Tip 1

Optimaliseer jouw bedrijfsgegevens

Vul je bedrijfsgegevens onder de tab 'Info' zo volledig mogelijk in. Zorg dat bezoekers weten waar je voor staat, wat je aanbiedt en hoe ze contact met je bedrijf kunnen opnemen.

Jouw bedrijf op google maps
Tip 2

Vertel je verhaal in een verslag

In een Facebook-verslag krijg je de kans om het verhaal van je bedrijf te vertellen. Je kunt hier een langere tekst kwijt met opmaak en je kunt links delen naar verschillende onderdelen van je website. Je vindt het verslag bovenaan de rechterkolom.

Routeplanner naar jouw bedrijf
Tip 3

Publiceer unieke content

Probeer interessante, entertainende en nuttige berichten te publiceren. Post ook verschillende soorten content, bijvoorbeeld artikelen, quotes en infographics. Door te posten wanneer de meeste klanten online zijn, bereik je meer bezoekers.

Lokaal zoekopdracht route
Aanpassen

Facebook bedrijfspagina aanpassen

Hulp nodig bij het aanpassen van jouw Facebook bedrijfspagina? Wij helpen je graag met het optimaliseren van al je online bedrijfsvermeldingen. Hierdoor zijn je gegevens op Facebook altijd actueel. Bovendien zorgen wij dat je bedrijfsvermelding op andere kanalen zoals TomTom, Telefoonboek.nl, Uber, Google Maps en Navmii ook goed staat.

Bekijk Places Bedrijfsvermelding
Lokale vindbaarheid

Heb je nog vragen? Wij staan 7 dagen per week voor je klaar!

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Wij geven graag advies over hoe jouw bedrijf (nog) meer kan groeien!

agent agent

Meld je bedrijf nu gratis aan op Places.nl en word optimaal online vindbaar en bereikbaar!