Hoe zichtbaar is uw bedrijf bij Facebook en andere online kanalen?

Ontdek gratis hoe vindbaar uw bedrijf is bij Google, Apple Maps, TomTom en meer

Vraag gratis zichtbaarheidsrapportage aan

Vul in en ontdek uw vindbaarheid
Places advieslijn: 024 - 2005 853
4,5
(1761)
Places zichtbaarheidscheck partners

Een Facebook bedrijfspagina maken

Facebook is een handig middel om uw bedrijf onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Het geeft de mogelijkheid om snel te interacteren met uw klant en een relatie op te bouwen. Bovendien is een Facebook bedrijfspagina zichtbaar in veel belangrijke zoekmachines waaronder Google.

Hoe maakt u een bedrijfspagina op Facebook? Dat leggen wij hier voor u uit zodat u zelf alvast aan de slag kunt gaan. Ook geven wij tips over hoe u het beste een zakelijke Facebookpagina kunt beheren.


Wat is een Facebook bedrijfspagina?

Een Facebook bedrijfspagina is een Facebookpagina speciaal voor uw bedrijf of merk. Een Facebook bedrijfspagina helpt uw online vindbaarheid te vergroten, uw dienst of product te promoten en u kunt met dit social mediaplatform een relatie opbouwen met uw klanten. Uw bedrijf promoten op social media is een hele goede manier om tegen weinig kosten naamsbekendheid te krijgen.

Hoe maakt u een Facebook bedrijfspagina?

Om een Facebook bedrijfspagina aan te maken is het belangrijk dat u al een account heeft op Facebook. Vervolgens kunt u rechtsboven op het menu klikken en kiest u voor de optie 'pagina maken'. Selecteer uw bedrijf of merk en ga direct aan de slag. Geef de nieuwe pagina een naam en voeg een categorie toe. Vul de bedrijfsgegevens zo compleet en correct mogelijk in. Kies ook een passende profielfoto en omslagfoto. Het is ook belangrijk om een korte profieltekst toe te voegen.


Tips voor een zakelijke Facebookpagina

Tip 1: Optimaliseer uw paginagegevens
Vul uw paginagegevens onder de tab 'info' zo volledig mogelijk in. Zorg dat uw bezoekers weten waar u voor staat, wat u aanbiedt en hoe ze contact met uw bedrijf kunnen opnemen.

Tip 2: Vertel uw verhaal in een verslag
In een Facebook-verslag krijgt u de kans om het verhaal van uw bedrijf te vertellen. U kunt hier een langere tekst kwijt met opmaak en u kunt links delen naar verschillende onderdelen van uw website. U vindt het verslag bovenaan de rechterkolom.

Tip 3: Publiceer unieke content
Probeer interessante, entertainende en nuttige berichten te publiceren. Post ook verschillende soorten content, bijvoorbeeld artikelen, quotes en infographics en probeer te posten wanneer uw klanten online zijn.


Facebook bedrijfspagina aanpassen

Hulp nodig bij het aanpassen van uw Facebook bedrijfspagina? Tegen een klein bedrag per maand optimaliseren wij al uw online bedrijfsvermeldingen. Hierdoor zijn uw gegevens op Facebook altijd actueel. Bovendien zorgen wij dat uw bedrijfsvermelding op andere kanalen zoals TomTom, Telefoonboek.nl, Uber, Google Maps en Navmii ook goed staat.