Places logo
Menu

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een expert van Places.nl?

  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Voordelig en snel registreren

Je domeinnamen extra voordelig registreren als bedrijf

Wil je een bedrijf beginnen en een domeinnaam registreren? Leg vandaag nog je nieuwe unieke domeinnaam vast. Bij Places ben je ervan verzekerd dat je gegarandeerd het beste tarief betaalt voor je nieuwe .nl domeinnaam.

Man vrolijk website

Hoeveel kost een domeinnaam?

Places.nl Mijndomein.nl Hostnet.nl
Eerste jaar € 1,- € 0,50 € 4,13
Tweede jaar € 3,45 € 8,33 € 9,92
Derde jaar € 3,45,- € 8,33 € 9,92
Gemiddeld € 2,63 € 5,72 € 7,99

*Laatste prijsmeting in april 2022(excl. BTW)

Wat is eigenlijk een goede domeinnaam?

De opties voor een domeinnaam zijn ontelbaar. Toch is het van belang om een goede domeinnaam te kiezen. Je wil namelijk dat bezoekers je zo makkelijk mogelijk kunnen vinden. Bekijk hieronder de verschillende strategieën en bepaal welke het best bij jou past.

Strategie 1

Bedrijfsnaam promoten (branding)

Het branden van je bedrijfsnaam is aan te raden als de naam voldoet aan in ieder geval de volgende voorwaarden:

Unieke naam
De naam van je bedrijf moet een unieke naam zijn. Er mag geen verwarring ontstaan bij de potentiële kopers doordat de naam lijkt op de naam van een concurrent of een ander product.

Gemakkelijk te onthouden
Een andere belangrijke voorwaarde: de naam moet makkelijk te onthouden zijn. Moeilijke spelling of vreemde combinaties raden we dus niet aan.

Korte naam
Een korte domeinnaam maakt het ook makkelijker te onthouden.

Vrouw met laptop
Strategie 2

Vindbaar worden op zoekwoorden (SEO)

Vind je het niet nodig om je bedrijfsnaam te branden, maar wil je vooral makkelijk vindbaar zijn? Kies er dan voor om je domeinnaam te baseren op zoekwoorden.

Domeinnaam: Kies het juiste zoekwoord
Bepaal het meest voorkomende zoekwoord in je branche of bedrijfstak. Bijvoorbeeld, voor een schoenmaker is het woord 'schoenmaker' belangrijk. Je kunt dit zoekwoord gebruiken in je domeinnaam om makkelijker gevonden te worden.

Domeinnaam: Kies eventueel een plaats
Kies de plaats waar je bedrijf actief is. Als je bijvoorbeeld als schoenmaker gevestigd bent in Terneuzen, wil je graag de mensen bereiken die zoeken op 'schoenmaker' in combinatie met 'Terneuzen' Een goede domeinnaam zou bijvoorbeeld www.schoenmakerterneuzen.nl kunnen zijn. Met zo een domeinnaam bereik je direct de juiste doelgroep.

Domeinnaam: .nl domein
Is je bedrijf alleen werkzaam in Nederland? Dan is de .nl domeinnaam een van de meest voordehandliggende keuzes. Bovendien zijn de kosten van een .nl domeinnaam vaak lager dan die van bijvoorbeeld een .com domeinnaam.

Laptop marketing

Heb je nog vragen? Wij staan 7 dagen per week voor je klaar!

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Wij geven graag advies over hoe jouw bedrijf (nog) meer kan groeien!

agent agent

Veelgestelde vragen overhet registreren van een domeinnaam

Hoe kom ik erachter wie de eigenaar is van een domeinnaam?
Het kan voorkomen dat je een domeinnaam op het oog hebt, maar dat deze helaas al bezet is. Wil je meer informatie over de registratiedatum of wie de eigenaar is van het domein? Dan kun je bij de SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) terecht.
Kan ik de domeinnaam doorlinken naar een andere website?
Een ander woord voor het doorlinken van een domeinnaam is "forwarden". Met Places kun je zonder extra kosten een domeinnaam forwarden naar een andere website.
Voor welke periode wordt een domeinnaam geregistreerd?
Een domeinnaam wordt voor de periode van één jaar geregistreerd. Daarna wordt deze automatisch met een jaar verlengd. Zo voorkom je dat de domeinnaam door een ander wordt geregistreerd. Als je de domeinnaam wilt opzeggen, moet dat 30 dagen voor het einde van het jaarabonnement gedaan worden.
Kan ik ook mijn eigen domeinnaam gebruiken bij een Places Website?
Ja, dat is mogelijk. Je kunt de domeinnaam naar Places verhuizen. Daarvoor heeft Places een verhuiscode ('token') nodig. Wij helpen je graag met het koppelen van een domeinnaam aan een website bij Places. Voor vragen bel: 024 – 3555 299

Meld je bedrijf nu gratis aan op Places.nl en word optimaal online vindbaar en bereikbaar!