Places logo
Menu

Hoe werkt Places Social Media Beheer?

language
1Consistent online aanwezig

Onze marketeers creëren en posten wekelijks relevante content die jouw doelgroep aanspreekt. Daarnaast monitoren en beantwoorden we de comments onder jouw posts.

arrow
face
2Meer bereik op Facebook & Instagram

Een betrokken doelgroep is sneller geneigd jouw berichten te delen, liken en comments te plaatsen. Dit zorgt voor een groot bereik onder niet-volgers, je boort dus een nieuwe klantenkring aan!

arrow
trending_up
3Structureel nieuwe klanten

Jouw sterke online aanwezigheid en de hoge klantinteractie zorgen voor vertrouwen in jouw bedrijf. Het resultaat? Structureel nieuwe klanten.Stap 1

Een vliegende start met een strategiesessie

Wanneer je het Places Social Beheer pakket afsluit, starten we met een strategiesessie. Tijdens deze sessie willen wij graag jouw bedrijf beter leren kennen. We bespreken jouw doelstellingen, doelgroep en gewenste tone-of-voice. Op basis daarvan stellen we een social media strategie op die past bij jouw bedrijf en doelstellingen.

Door deze aanpak zorgen we ervoor dat we precies weten wat er speelt binnen jouw bedrijf en kunnen we een passende strategie ontwikkelen die bijdraagt aan het behalen van jouw doelen. De strategiesessie is dus een belangrijk onderdeel en vormt de basis voor het succesvol beheren van jouw social media kanalen.

Werktafel
Stap 2

Een huisstijl zorgt voor herkenbaarheid

Bij Places Social Media Beheer hechten we veel waarde aan de consistentie van jouw merk. Daarom zorgen we ervoor dat de huisstijl van jouw bedrijf goed wordt opgenomen in de social media kanalen. Dit betekent dat we de juiste kleuren, lettertypen en visuele elementen gebruiken die passen bij de uitstraling van jouw bedrijf.

Door consistentie te creëren in de uitingen op jouw social media kanalen vergroten we de herkenbaarheid onder jouw doelgroep. Heb je nog geen huisstijl? Dan gaan we deze samen ontwerpen!

Laptop logo
Stap 3

Een optimale inrichting van jouw social media kanalen

De volgende stap is het optimaal inrichten van jouw social media kanalen. Onze marketeers zorgen ervoor dat jouw social media kanalen er professioneel uitzien. Zo voegen we een herkenbare profielfoto toe en vullen je biografie met belangrijke informatie zoals jouw website adres en contactgegevens.

We nemen de tijd om deze optimalisatie goed uit te voeren, zodat jij als bedrijf direct een goede eerste indruk maakt op potentiële klanten.

Natuur
Stap 4

Een consistente aanwezigheid trekt de aandacht van potentiële klanten

Een consistente aanwezigheid op social media kanalen is van groot belang om de aandacht van potentiële klanten te trekken (en vast te houden!). Door regelmatig te posten blijft jouw bedrijf top-of-mind bij potentiële klanten. Dit betekent dat wanneer zij een product of dienst nodig hebben die jij aanbiedt, jouw bedrijf het eerste is waar zij aan denken.

Bij Places.nl begrijpen we dit als geen ander. Daarom werken wij met een contentkalender, waarin we vooraf bepalen welke content we wanneer plaatsen op jouw social media kanalen. Afhankelijk van jouw pakket plaatsen wij 2, 3 of 5 keer per week een relevante post. Hierdoor ben je altijd zichtbaar en blijf je relevant voor potentiële klanten.

Mobiel likes
Stap 5

Betrokken klanten trekt de aandacht van potentiële klanten

Bij Places Social Media Beheer vinden we klanttevredenheid en betrokkenheid erg belangrijk. We reageren daarom actief op comments die worden geplaatst onder de post op jouw social media kanalen. Hierdoor voelen volgers zich gehoord en betrokken bij jouw bedrijf, wat de klanttevredenheid verhoogt en de band met jouw doelgroep versterkt.

We monitoren de comments en zorgen ervoor dat we snel en op een klantvriendelijke manier reageren. Zo zorgen we ervoor dat jouw social media kanalen een plek worden waar jouw doelgroep graag terugkomt.

Natuur
Stap 6

Goed inzicht met een maandelijks prestatierapport

Als online marketingbureau vinden we het belangrijk dat onze klanten inzicht hebben in de prestaties van hun social media kanalen. We sturen je maandelijks een gedetailleerd prestatierapport met gegevens over het aantal volgers, bereik, betrokkenheid, klikken en conversies.

Het doel van dit prestatierapport is om jou inzicht te geven in de effectiviteit van de social media marketingstrategie. Zo blijven we samen werken aan het behalen van de beste resultaten voor jouw bedrijf!

Fototoestel

De voordelen van Places Social Media Beheer

badge
Verhoogde naamsbekendheid

Door regelmatig te posten op social media vergroot je je bereik, wat zorgt voor meer naamsbekendheid onder potentiële klanten.

language
Consistente online aanwezigheid

Door consistent aanwezig te zijn op Facebook & Instagram blijf je top-of-mind bij potentiële klanten. Ze denken direct aan jou wanneer ze iets nodig hebben!

euro
Meer sales

Door social media effectief in te zetten bereik je veel potentiële klanten en kun je hen converteren naar daadwerkelijke kopers.

travel_explore
Betere vindbaarheid in Google

Social media draagt bij aan het verhogen van de online zichtbaarheid en het genereren van meer verkeer naar jouw website, hierdoor ben je beter vindbaar in Google!

trending_up
Meer websiteverkeer

Het plaatsen van content met relevante links en het vergroten van jouw naamsbekendheid zorgt ervoor dat potentiële klanten jouw website bezoeken.

forum
Hoge betrokkenheid

Door interactief te communiceren ontstaat er hoge betrokkenheid vanuit potentiële klanten. Dit zorgt voor meer loyaliteit en leidt tot meer conversies.

mood
Goede online reputatie

Door regelmatig waardevolle content te delen, vragen te beantwoorden en te reageren op feedback en reviews bouw je als bedrijf aan een goede online reputatie.

insert_chart
Prestatierapport

Iedere maand ontvang je van ons een prestatierapport. Zo heb je inzicht in de effectiviteit van de social media strategie en kunnen we bijsturen waar nodig.

Veelgestelde vragen over Places Social Media Beheer

Wat is een social media strategie?
Een social media strategie is een plan van aanpak om op een effectieve manier gebruik te maken van social media voor het bereiken van specifieke doelen, zoals meer naamsbekendheid, klantbetrokkenheid of verkoop.
Voor wie is social media beheer geschikt?
Social media beheer is geschikt voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen vergroten en hun merk willen versterken via social media, maar niet de tijd of kennis hebben om dit zelf te doen.
Wat zijn de voordelen van social media beheer?
Social media beheer brengt vele voordelen met zich mee. Het vergroot de online zichtbaarheid van jouw bedrijf, vergroot de betrokkenheid en interactie met klanten en het versterkt jouw merkidentiteit. Het allermooiste? Je genereert concrete leads en sales!
Wat zijn de kosten van social media beheer?
De kosten van social media beheer variëren afhankelijk van het pakket dat je kiest. We bieden drie verschillende pakketten aan, waarbij de prijzen beginnen bij €139 per maand voor ons basispakket. Ons professionele pakket kost €298 per maand en het premium pakket kost €349 per maand. Afhankelijk van jouw behoeften en doelen kies je een pakket dat aansluit bij jouw bedrijf.
Hoe bereik ik mijn klanten op social media?
Social media beheer is een effectieve manier om in contact te komen met je klanten. Het consistent plaatsen van relevante content en het actief reageren op comments, zorgt ervoor dat je op een laagdrempelige manier een band opbouwt met je klanten en hun aandacht weet vast te houden.
Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie mijn bedrijf leren kennen?
Wanneer jij besluit met ons samen te werken, starten we met een strategiesessie om jouw bedrijf goed te leren kennen. We vinden het belangrijk om te begrijpen wat jij doet, wie jouw doelgroep is en wat jouw belangrijkste doelen zijn. Op deze manier kunnen we een social media strategie vaststellen die perfect aansluit bij jouw bedrijf.
Hoe lang gaan we samenwerken?
Je sluit het pakket af voor een looptijd van 12 maanden, hierna is de overeenkomst maandelijks opzegbaar. We zijn ervan overtuigd dat een langdurige samenwerking nodig is om consistentie te waarborgen en de gestelde doelen te bereiken.

In deze periode zorgen we voor een optimale inrichting van de kanalen, plaatsen we kwalitatieve content, reageren we op comments en optimaliseren we de prestaties van jouw social media kanalen.

Heb je nog vragen? Wij staan 7 dagen per week voor je klaar!

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Wij geven graag advies over hoe jouw bedrijf (nog) meer kan groeien!

agent agent

Meld je bedrijf nu gratis aan op Places.nl en word optimaal online vindbaar en bereikbaar!