Places logo
Menu

Zonder probleem afspraak maken voor pedicure: salons zijn telefonisch goed bereikbaar

Zonder probleem afspraak maken voor pedicure: salons zijn telefonisch goed bereikbaar

Veel mensen hebben in de winter last van een dipje of zitten niet zo lekker in hun vel. Het kan dan helpen om eens een bezoek te brengen aan een pedicuresalon. Voeten zijn een belangrijk onderdeel van het lichaam en het is van belang dat mensen hun voeten goed verzorgen. Een pedicure kan er wellicht voor zorgen dat men zich beter voelt. Om te weten welke behandelingen een pedicuresalon aanbiedt, kan telefonisch contact op worden genomen. Maar zijn pedicuresalons telefonisch goed bereikbaar? Telefoonboek.nl heeft het uitgezocht.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 825 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "pedicure". Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als "slecht bereikbaar" wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan een oproep en er geen mogelijkheid bestaat om een bericht achter te laten. Dit houdt in dat er op dat moment geen antwoordapparaat beschikbaar was. Dit was bij 22 pedicuresalons het geval, hetgeen neerkomt op 2,7% van de slecht bereikbare gevallen. Dat betekent dat 97,3% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgt.

Groningse salons scoren het slechtst

Uit het onderzoek naar de telefonische bereikbaarheid van pedicuresalons is gebleken dat de salons in Groningen telefonisch het slechtst bereikbaar zijn. Daar is 9,1% van de salons telefonisch niet goed bereikbaar. Zeeland, Friesland en Drenthe scoren daarentegen wel heel goed. Daar zijn geen pedicuresalons gevonden met drie of meer gemiste oproepen.

Belang van telefonische bereikbaarheid

Een pedicurebehandeling kan erg nuttig zijn voor het optimaal verzorgen van voeten. De schoonheidsspecialist kan likdoorns verwijderen, nagelproblemen oplossen, eelt verwijderen en advies geven. Om een afspraak te maken zullen veel klanten telefonisch contact opnemen met de praktijk. Het is voor een pedicuresalon dan ook erg belangrijk om telefonisch goed bereikbaar te zijn. Uit dit onderzoek blijkt dat de meeste pedicuresalons goed scoren op telefonische bereikbaarheid. Hoewel het percentage in Groningen ook vrij laag is, is er daar nog wat ruimte voor verbetering.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Groningen: 9,1%
 2. Limburg: 4,8%
 3. Overijssel: 4,8%
 4. Flevoland: 4,4%
 5. Noord-Holland: 3,4 %
 6. Noord-Brabant: 2,9%
 7. Gelderland: 2,8%
 8. Zuid-Holland: 2,1%
 9. Utrecht: 1,9%
 10. Zeeland, Friesland en Drenthe: 0%

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!