Places logo
Menu

De meest voorkomende achternamen in Maarssen zijn vooral beroepsnamen

De meest voorkomende achternamen in Maarssen zijn vooral beroepsnamen

Maarssen is een plaats in de provincie Utrecht, ten noorden van de stad Utrecht. De stad ligt aan de rivier de Vecht en aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Er wordt vermoed dat Maarssen ontstaan is in de Romeinse tijd, maar dat is niet zeker. Er werd toen gesproken over de plaats Marsna, dat 'moerassige grond' betekent. Waarschijnlijk zijn de eerste grote en vele huizen pas na het jaar 1000 na Christus gebouwd, daarvoor waren er enkel een paar boerderijen. Wat zeggen de meest voorkomende achternamen van de bewoners over Maarssen?

Veel beroepsnamen

Graaf, Smit, Boer, Visser, Bakker en Brouwer zijn allemaal beroepsnamen die veel voorkomen in Maarssen. Boer komt waarschijnlijk veel voor omdat veel inwoners van Maarssen vroeger leefden van akkerbouw en later ook van veeteelt.

Vliet

Het woord vliet betekent watergang. Maarssen heeft veel te maken (gehad) met water, denk aan het Amsterdam-Rijnkanaal, de vecht en de scheepvaart die daardoor bij de plaats ontstond. Wellicht heeft de achternaam Vliet, die op de 11e plek staat, hiermee te maken.

Broek

De achternaam Broek komt waarschijnlijk van boerderijen en huizen die dezelfde naam hadden. Die naam komt waarschijnlijk weer door de ligging van deze boerderijen en huizen. Deze lagen namelijk aan een broek, een andere benaming voor een moerasachtig gebied. Aangezien Maarssen ontstaan is op moerassige grond, kan het zijn dat hier de achternaam Broek vandaan komt.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Maarssen

Benieuwd naar de top 20 meest voorkomende achternamen in Maarssen? Onderstaand heeft Places.nl ze voor je op een rijtje gezet. Kijk snel of jouw naam er ook tussen staat!

Top 20 meest voorkomende achternamen Maarssen

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!