De twintig meest voorkomende achternamen van het oude PuttenDe twintig meest voorkomende achternamen van het oude Putten

Putten is een oud dorpje en één van de mooiste plekjes in de Veluwe. Putten bestaat voornamelijk uit bos- en agrarisch gebied en heeft dan ook een verscheidenheid aan boerderijen. Hebben de meest gebruikte achternamen van Puttense bewoners nog veel te maken met hun achtergrond? Of verwijzen de achternamen naar hele andere herkomsten? Places.nl zocht het uit.

Het bekende Doppenberg

De naam Doppenberg is niet alleen een van de meest voorkomende achternamen van Putten, veel bedrijven in Putten hebben de naam Doppenberg ook in hun merknaam verwerkt. Doppenberg is een adresnaam die enorm veel voorkomt in Putten.

Adresnamen in Putten

Veel van de Puttense achternamen zijn adresnamen. Dit wil zeggen dat de voorouders van de drager van de achternaam de naam hebben vernoemd naar de plek waar ze woonden. De adresnamen van Putten verwijzen heel erg naar het oude dorpse dat Putten had en nog altijd heeft. Verder verwijzen de adresnamen naar de natuur. Denk hierbij aan de namen Bos, Berg en Kamp.

De oude Brink

Veel dorpjes hadden vroeger een brink. Een brink is een dorpsplein of open ruimte middenin het dorp. Op deze plek worden vaak markten gehouden en komen mensen bij elkaar. De meest voorkomende achternaam van Putten is dan ook de naam Brink. Blijkbaar hechten de Puttenaren nog zoveel waarde aan hun geschiedenis dat de naam Brink nooit verwaterd is.

Top 20 meest voorkomende achternamen van Putten

De achternamen van Putten variëren enorm. Van adresnamen tot beroepsnamen tot het vernoemen naar de alom geliefde brink. Staat jouw achternaam in de top 20? Bekijk het snel hieronder.

De top 20 is samengesteld op basis van het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl. De betekenissen van de achternamen zijn afkomstig uit de CBG Familienamenbank.


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek