Places logo
Menu

Achternamen Twello verwijzen naar de ligging van het dorp

Achternamen Twello verwijzen naar de ligging van het dorp

Twello is een dorp in de provincie Gelderland. Het dorp telt ongeveer 13.400 inwoners en is onderdeel van de gemeente Voorst. Het is gelegen in de landelijke omgeving tussen Deventer en Apeldoorn, dicht bij de rivier de IJssel. Uit ons onderzoek blijkt dat de achternamen van de inwoners van Twello ook verwijzen naar de landelijke omgeving.

Achternaam Bos tekent ligging van de stad

In de veertiende eeuw had Twello vele andere namen zoals Twenlo, Twelloe, Twelloo of Twelle. Fun fact: bewoners die hier geboren en getogen zijn, noemen het nog steeds Twelle. Dit is met het dialect er bij in gebleven. Iedere keer zijn er twee woorden te herkennen, namelijk twee en loo. Deze woorden betekenen twee bossen of dubbelbos. Twello is inderdaad gelegen tussen twee bossen. Opvallend is dat de achternaam Bos in ons lijstje op plek 10 als meest voorkomende achternaam te vinden is. Zou de achternaam Bos verwijzen naar de ligging van het dorp?

Mulder op de eerste plek

De meest voorkomende achternaam op basis van de data van Telefoonboek.nl is de achternaam Mulder. Deze naam stamt af van de vroegere beroepsmolenaar. Mogelijk woonden er vroeger veel molenaars in Twello en hebben de huidige inwoners van Twello hun achternaam aan deze mensen te danken. Wie weet!

De 20 meest voorkomende achternamen in Twello

Onderstaande lijst is een top 20 van de meest voorkomende achternamen in Twello. Staat jouw achternaam ertussen?


Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!