Places logo
Menu

De Vissers en Snoeken van Gorinchem: de twintig meest gebruikte achternamen

De Vissers en Snoeken van Gorinchem: de twintig meest gebruikte achternamen

Gorinchem is in de 11e eeuw ontstaan en was een kleine nederzetting vol met boeren en vissers. Het bevond zich in de monding van de Linge. In de loop der tijd is het van een echt vissersdorpje verandert in de grootste vesting van heel Nederland. Dat kan ook niet anders als je wapenspreuk "Sterken brengen sterken voort" is. Wat hebben die sterken van Gorinchem nu als achternamen en zien we de geschiedenis van het plaatsje daarin terug? Places.nl deed er onderzoek naar.

Een echt vissersdorp

Veel Gorinchemse achternamen hebben direct te maken met het ontstaan van het vissersdorp. De achternamen Visser, Snoek, Veen en Wal lijken allemaal te verwijzen naar het begin der tijden van Gorinchem. Een knipoog naar het verleden die verstopt zit in het hedendaagse leven van zoveel inwoners.

De Bergen van Gorinchem

De meest voorkomende naam in Gorinchem is op dit moment de achternaam Berg. Berg is een adresnaam. Dit betekent dat de voorouders van de drager van de naam Berg waarschijnlijk dichtbij een bergachtig gebied hebben geleefd. Of dat in Gorinchem is geweest of dat ze later naar het welvarende plaatsje zijn verhuisd, is niet duidelijk.

Top 20 meest voorkomende achternamen van Gorinchem

Een centraal thema in de achternamen van Gorinchem lijkt de natuur te zijn. Veel achternamen hebben hun kern gevonden in de wateren van de Linge of de omgeving van het dorp. Staat jouw achternaam er toevallig tussen?

De top 20 is samengesteld op basis van het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl. De betekenissen van de achternamen zijn afkomstig uit de CBG Familienamenbank.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!