Places logo
Menu

Vries meest voorkomende achternaam in polderstad Lelystad

Vries meest voorkomende achternaam in polderstad Lelystad

In 1967 kwam de eerste bewoner naar Lelystad, de hoofdstad van de provincie Flevoland. De stad in de polder kent momenteel bijna 80.000 inwoners. De naam van de stad is te danken aan Cornelis Lely, de bedenker van de Zuiderzeewerken. De stad is dus een hele jonge stad en ligt in de derde drooggelegde polder. De polder kenmerkt zich door veel landbouw. De laatste tijd is Lelystad veel in het nieuws geweest vanwege het nieuwe vliegveld dat er gebouwd is. De historie van Lelystad is kort. Vaak zien we de historie van een stad terug in de meest voorkomende achternamen in die regio. Welke achternamen zullen het meest voorkomen in dit relatief jonge poldergebied? Places.nl onderzocht het.

Vries meest voorkomende achternaam

De meest voorkomende achternaam in Lelystad is de achternaam Vries. Dit is zowel een patroniem als een herkomstnaam. Een patroniem betekent dat de naam verwijst naar de naam van iemands vader. Als herkomstnaam kan dit betekenen dat iemand met de achternaam Vries vroeger uit Friesland kwam. Op plek 2 en 3 staan de achternamen Jong en Jansen, twee veel voorkomende achternamen in Nederland.

De betekenis van de naam Vos

Op plek vier staat de achternaam Vos. De naam kan een patroniem zijn, waarbij het dus verwijst naar de voornaam van de vader, maar kan ook een bijnaam zijn. In dit geval kan het verwijzen naar iemand die zo sluw of zo rood was als een vos. Daarnaast kan het ook duiden op een jager of was het wellicht iemand die in een huis woonde met de naam Vos.

Enkele kleuren in de lijst

Als we helemaal naar het onderste deel van de lijst kijken, zien we daar twee kleuren: Groen (plek 19) en Wit (plek 20). Groen kan verwijzen naar iemand die vaak de kleur groen droeg of kan verwijzen naar iemand die jong was. Eventueel kan het verwijzen naar iemand die groenteteler was. Een andere optie is dat de naam een patroniem is, waarbij het verwijst naar de persoonsnaam Groen of Grono. Dit is bijvoorbeeld bekend in de regio Groningen. De achternaam Wit is waarschijnlijk ook afkomstig van de voornaam van een vader.

De top 20 meest voorkomende achternamen in Lelystad

Benieuwd naar de hele lijst? Lees dan snel verder. De lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!