Places logo
Menu

Roermondse top 20 meest voorkomende achternamen bestaat vooral uit patroniemen

Roermondse top 20 meest voorkomende achternamen bestaat vooral uit patroniemen

Roermond is een stad gelegen in midden Limburg en ligt aan twee rivieren, namelijk de Roer en de Maas. In Roermond werd 1150 als eerst genoemd en had de stad de naam 'Ruregemonde'. De naam komt waarschijnlijk van het feit dat de Roer dichtbij Roermond uitmondt. De plaats telt zo'n 58.000 inwoners. Het is een echte winkelstad en onder andere bekend door de Designer Outlet Roermond. Een gezellige stad dus, maar wat valt er wat te zeggen over de achternamen van de Roermondse bevolking?

De patroniemen op een rijtje

In deze lijst staan maar liefst negen patroniemen. Een patroniem is een achternaam die verwijst naar een voornaam. De meest bekende patroniemen zijn waarschijnlijk wel Jansen, Janssen en Janssens. Deze achternamen komen van de voornaam Jan. Andere patroniemen in de lijst zijn Evers (Evert), Hendrix (Hendrik), Simons (Simon), Wolters (Wolter), Niessen (Nies) en Linssen (Lens). De laatste komt vooral veel voor in Limburg. Door het Limburgse dialect is de achternaam Lenssen veranderd in Linssen.

Beroepsnamen

Smeets staat in Roermondop de eerste plek en is opnieuw een typische Limburgse naam. De achternaam is namelijk een Limburgse variant van de beroepsnaam Smit. Naast Smeets staan er nog andere beroepsnamen in de top 20, namelijk Schmitz, Timmermans en Schaefer.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Roermond

Hieronder kan je de top 20 achternamen in Roermond bekijken. Staat jouw naam er tussen?

Foto: Canva

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!