Roermondse top 20 meest voorkomende achternamen bestaat vooral uit patroniemenRoermondse top 20 meest voorkomende achternamen bestaat vooral uit patroniemen

Roermond is een stad gelegen in midden Limburg en ligt aan twee rivieren, namelijk de Roer en de Maas. In Roermond werd 1150 als eerst genoemd en had de stad de naam 'Ruregemonde'. De naam komt waarschijnlijk van het feit dat de Roer dichtbij Roermond uitmondt. De plaats telt zo'n 58.000 inwoners. Het is een echte winkelstad en onder andere bekend door de Designer Outlet Roermond. Een gezellige stad dus, maar wat valt er wat te zeggen over de achternamen van de Roermondse bevolking?

De patroniemen op een rijtje

In deze lijst staan maar liefst negen patroniemen. Een patroniem is een achternaam die verwijst naar een voornaam. De meest bekende patroniemen zijn waarschijnlijk wel Jansen, Janssen en Janssens. Deze achternamen komen van de voornaam Jan. Andere patroniemen in de lijst zijn Evers (Evert), Hendrix (Hendrik), Simons (Simon), Wolters (Wolter), Niessen (Nies) en Linssen (Lens). De laatste komt vooral veel voor in Limburg. Door het Limburgse dialect is de achternaam Lenssen veranderd in Linssen.

Beroepsnamen

Smeets staat in Roermondop de eerste plek en is opnieuw een typische Limburgse naam. De achternaam is namelijk een Limburgse variant van de beroepsnaam Smit. Naast Smeets staan er nog andere beroepsnamen in de top 20, namelijk Schmitz, Timmermans en Schaefer.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Roermond

Hieronder kan je de top 20 achternamen in Roermond bekijken. Staat jouw naam er tussen?

Foto: Canva


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek