Places logo
Menu

Zoekopdrachten Telefoonboek tonen hoogtepunten Apple

Zoekopdrachten Telefoonboek tonen hoogtepunten Apple

Het aantal zoekopdrachten dat op Telefoonboek.nl gedaan wordt naar Apple Stores en resellers, is opvallend hoger op dagen dat Apple een nieuw product lanceert. Gemiddeld wordt er twee keer zoveel gezocht naar Apple en Apple Store op lanceringsdagen en bij acties. Dat blijkt uit cijfers van Telefoonboek. De grootste uitschieters waren tijdens de lancering van de iPad3 en de lancering van de iPhone5. Apple Store zoekopdrachten in 2012 op Telefoonboek Apple Store zoekopdrachten in 2012 op Telefoonboek

6500 zoekopdrachten per maand naar Apple

Maandelijks wordt er ongeveer 6500 keer gezocht op de term Apple Store op het netwerk van Telefoonboek, dat onder andere bestaat uit Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Bezoekers zijn hierbij vooral op zoek naar openingstijden van de officiële Apple Store en adresgegevens van resellers. In totaal werd er in 2012 ruim 70.000 keer gezocht op de term.

200% meer zoekopdrachten bij lanceringen en acties

Vrijwel alle pieken in de zoekopdrachten op Telefoonboek zijn te herleiden naar een lancering van een Appleproduct of een actie van de Apple Store. Op deze dagen wordt er 200% meer gezocht op deze termen. De grootste pieken zijn te zien op 23 maart, wanneer de iPad3 beschikbaar is in Nederland, en bij de lancering van de iPhone5 op 28 september. Ook de opening van de Apple Store in Amsterdam op 3 maart en de Black Friday Sale van deze winkel op 23 november zijn terug te zien in de zoekstatistieken.

Drukte in december

In de aanloop naar de feestdagen is er een stijging in het aantal zoekopdrachten te zien. Opvallend is dat ook direct na kerst het aantal zoekopdrachten naar Apple Stores hoog is. Mogelijk komt dit doordat mensen op zoek zijn naar accessoires voor hun gekregen Appleproduct, of hebben zij gewacht met de aankoop van een iPad of iPhone in de hoop deze cadeau zouden krijgen.

Apple Store is een van de meest gezochte techstores in 2012. De Apple Store is typisch zo'n winkel waarvan iedereen het bestaan kent, maar weinig de exacte locatie of adresgegevens. Hierdoor zoeken veel klanten de winkel eerst op op Telefoonboek.nl of Openingstijden.com.Joost Nijensteen, Business Manager
Over TelefoonboekMet 5 miljoen bezoekers per maand is Telefoonboek een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Het netwerk van Telefoonboek bestaat uit Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en diverse applicaties, en bevat gegevens van ruim 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven. Ondernemers kunnen zelf hun bedrijfsgegevens aanpassen en aanvullen en hiermee hun lokale vindbaarheid vergroten. In de periode mei tot en met december 2012 hebben ruim 19.000 bedrijven hun gegevens ingevuld of aangepast. Telefoonboek is opgericht in 2004 en bestaat uit ongeveer 20 medewerkers.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!