Places logo
Menu

Zoekgedrag speelgoedwinkels stijgt explosief

Zoekgedrag speelgoedwinkels stijgt explosief

Sint Nicolaas doet zijn inkopen naar alle waarschijnlijkheid in november. Althans, wanneer de zoekopdrachten uiteindelijk ook tot koopgedrag leiden. Het aantal keer dat er op Telefoonboek.nl wordt gezocht naar de categorie "Speelgoed" is in die maand verreweg het hoogst.

Gekeken naar de zoekopdrachten is er in november 661 keer gezocht naar de term "speelgoed". Dat betekent een stijging van maar liefst 140% ten opzichte van de maand ervoor: in oktober werd er 472 keer op deze categorie gezocht.

Meest gezochte ketens

De zoekopdrachten naar specifieke winkels zijn zelfs nog talrijker. Wanneer er wordt gekeken naar de meest gevonden ketens in september tot en met november van dit jaar, valt op dat de twee grootste speelgoedverkopers van Nederland bovenaan de lijst prijken: Bart Smit en Intertoys werden het meest gevonden op Telefoonboek.nl met respectievelijk 7771 en 6999 unieke paginaweergaven. Ook bij deze winkels werden verreweg de meeste zoekopdrachten in november gegeven: Bart Smit had 3537 unieke paginaweergaven, Intertoys 3297. De grootse pieken vonden daarbij plaats op 11 en 26 november.

Op de derde plek van de ranglijst staat een vrij product specifieke winkel: Game Mania werd 4035 keer gevonden. Toys XL (2869), Toys "R" Us (481) en Top 1 Toys (92) en worden aanzienlijk minder frequent gezocht.

Schoen zetten

Het stijgende aantal zoekopdrachten valt te verklaren door alle festiviteiten rond vijf december. Wanneer er wordt gekeken naar een andere tak van de retailbranche, bijvoorbeeld schoenenwinkels, valt te zien dat de zoekopdrachten aan het eind van het jaar zelfs dalen. Vooral in de eerste helft van het jaar wordt er gezocht op de categorie "schoenen". Opvallend, gezien men er toch graag netjes bij loopt tijdens pakjesavond. De schoenen die voor de open haard wachten op cadeautjes zullen dus in ieder geval niet splinternieuw zijn.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!