Zeldzame achternamen in lijst van meest voorkomende achternamen in BarneveldDe meest voorkomende achternamen in Barneveld

Barneveld is een dorp en gemeente in de provincie Gelderland. Het dorp is vooral bekend om de pluimveeteelt en -handel. Daarnaast is er een sterke protestantse gemeente. Waarschijnlijk bestaat de plaats al sinds de 12e eeuw. De naam Barneveld zelf kan afgeleid zijn van 'barnen' wat branden betekent. Delen van de bosrijke omgeving werden vroeger namelijk afgebrand en gebruikt voor landbouw. De gemeente kende een roerige tijd tijdens de Tweede Wereldoorlog waar het lag aan de Grebbelinie. Zien we de bosrijke omgeving, veeteelt en geschiedenis ook terug in de top 20 meest voorkomende achternamen van Barneveld? Places.nl zocht het uit.

Brink meest voorkomende achternaam

Op plek één in de lijst zien we de achternaam Brink, wat een adresnaam is. Bij een adresnaam verwijst de naam naar de plek, of het adres, waar men vroeger woonde. Ook de achternaam Beek is een adresnaam, dit kan duiden op iemand die vlak bij een beek woonde. Naast deze namen zien we ook andere veelvoorkomende adresnamen terug in de lijst, zoals Dijk (plek 7), Berg (plek 8) en Broek (plek 9).

Enkele zeldzame namen

Ook zien we in de lijst een aantal zeldzame namen terug. Zo zien we dat de achternaam Essen (plek 14), Ginkel (plek 18) en Ee (plek 20) vrij weinig voorkomen in de rest van ons land. Naast deze namen, zien we ook een aantal namen die kunnen duiden op de geschiedenis en omgeving van Barneveld. Een naam zoals Bos (plek 19) kan bijvoorbeeld gelinkt worden aan de bosrijke omgeving. De achternaam Pater (plek 12) kan wellicht gelinkt worden aan de religieuze ontwikkeling van Barneveld.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Barneveld

Benieuwd hoe de volledige top 20 eruit ziet? De lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

Foto: Canva


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek