Places logo
Menu

Zeldzame achternamen in lijst van meest voorkomende achternamen in Barneveld

Zeldzame achternamen in lijst van meest voorkomende achternamen in Barneveld

Barneveld is een dorp en gemeente in de provincie Gelderland. Het dorp is vooral bekend om de pluimveeteelt en -handel. Daarnaast is er een sterke protestantse gemeente. Waarschijnlijk bestaat de plaats al sinds de 12e eeuw. De naam Barneveld zelf kan afgeleid zijn van 'barnen' wat branden betekent. Delen van de bosrijke omgeving werden vroeger namelijk afgebrand en gebruikt voor landbouw. De gemeente kende een roerige tijd tijdens de Tweede Wereldoorlog waar het lag aan de Grebbelinie. Zien we de bosrijke omgeving, veeteelt en geschiedenis ook terug in de top 20 meest voorkomende achternamen van Barneveld? Places.nl zocht het uit.

Brink meest voorkomende achternaam

Op plek één in de lijst zien we de achternaam Brink, wat een adresnaam is. Bij een adresnaam verwijst de naam naar de plek, of het adres, waar men vroeger woonde. Ook de achternaam Beek is een adresnaam, dit kan duiden op iemand die vlak bij een beek woonde. Naast deze namen zien we ook andere veelvoorkomende adresnamen terug in de lijst, zoals Dijk (plek 7), Berg (plek 8) en Broek (plek 9).

Enkele zeldzame namen

Ook zien we in de lijst een aantal zeldzame namen terug. Zo zien we dat de achternaam Essen (plek 14), Ginkel (plek 18) en Ee (plek 20) vrij weinig voorkomen in de rest van ons land. Naast deze namen, zien we ook een aantal namen die kunnen duiden op de geschiedenis en omgeving van Barneveld. Een naam zoals Bos (plek 19) kan bijvoorbeeld gelinkt worden aan de bosrijke omgeving. De achternaam Pater (plek 12) kan wellicht gelinkt worden aan de religieuze ontwikkeling van Barneveld.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Barneveld

Benieuwd hoe de volledige top 20 eruit ziet? De lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!