Places logo
Menu

Woon jij in Landgraaf? Deze twintig achternamen zijn populair in jouw gemeente

Woon jij in Landgraaf? Deze twintig achternamen zijn populair in jouw gemeente

Als je Landgraaf hoort denk je wellicht aan SnowWorld of Pinkpop. Twee grote toeristische toppers die jaarlijks veel mensen naar Landgraaf trekken. Wist je dat Pinkpop in het Guinness Book of Records staat voor oudste onafgebroken georganiseerde festival? Maar de gemeente Landgraaf heeft nog je nog veel meer bijzondere attracties te bieden naast Pinkpop en SnowWorld. Gelegen tussen Kerkrade, Heerlen en Brunssum is er veel meer te beleven in het mooie Landgraaf. Van rust in het heuvelachtige groen tot de dynamiek van de stad. Landgraaf is rijk aan kastelen, boerderijen en diverse andere monumenten als je graag een stukje cultuur wilt ervaren. Maar er zijn ook genoeg culinaire pareltjes te ontdekken in de stad. Kom je uit Landgraaf en ben je benieuwd welke achternamen het meest voorkomen? Lees dan snel verder!

Patroniemen het populairst

In de top twintig zijn maar liefst meer dan de helft van de achternamen patroniemen. Dit zijn namen die verwijzen naar een familienaam of een voornaam die verwijzen naar iemands vader. Op nummer 1 staat bijvoorbeeld Janssen. Om personen aan te duiden werd vroeger de zoon van Jan, Janszoon en de dochter Jansdochter genoemd. Het achtervoegsel -zoon of -dochter werd later afgekort en verbasterd naar Janssen of Jansen. Janssen is overigens de meest voorkomende achternaam in Nederland. Hetzelfde geldt voor Smeets, Hanssen, Wetzels, Peters, Hendriks, Simons, Heinen, Hermans, Theunissen, Jansen en Jacobs.

Adresnamen

Adresnamen waren vroeger ook een bron voor achternamen. Adresnamen geven aan waar men vandaan kwam (herkomstnamen) of welk gebied of landgoed men bezat of beheerde. Dit geldt bijvoorbeeld voor de 11e plaats Dautzenberg, de 15e plaats Berg en de 16e plaats Bosch in Landgraaf.

Opvallende achternaam Logister

Op de twintigste plek meest voorkomende achternamen in Landgraaf staat 'Logister'. Opvallend aan deze achternaam is dat het vooral in Zuid-Limburg voorkomt en vrij zeldzaam is voor Nederland en de rest van de wereld. Maar enkele mensen in Nederland hebben de achternaam Logister.

Dit zijn de meest voorkomende achternamen van Landgraaf

Wil jij weten of jouw achternaam in de meest voorkomende lijst staat? Bekijk dan de meest voorkomende achternamen in Landgraaf. Let op, deze top twintig is samengesteld is samengesteld op basis van data van Telefoonboek.nl.

 1. Janssen
 2. Smeets
 3. Hanssen
 4. Jongen
 5. Wetzels
 6. Peters
 7. Beckers
 8. Haan
 9. Hendriks
 10. Simons
 11. Dautzenberg
 12. Hermans
 13. Pelzer
 14. Theunissen
 15. Berg
 16. Bosch
 17. Jansen
 18. Heinen
 19. Jacobs
 20. Logister

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!