Places logo
Menu

Woningkopers zijn meer tevreden dan huurders

Woningkopers zijn meer tevreden dan huurders

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 87 procent van alle huishoudens tevreden is met hun woning en 82 procent tevreden is met hun woonomgeving. Verder toont het onderzoek aan dat kopers vaker tevreden zijn dan huurders.

De analyse is uitgevoerd in samenwerking met het Woononderzoek Nederland (WoON) over 2015. Het onderzoek wijst uit dat huishoudens met een koopwoning vaker tevreden zijn met hun woning en woonomgeving dan huishoudens in een huurhuis. In 2009 was de mate van tevredenheid voor kopers 96 procent en die van huurders 80 procent. In 2015 was dit respectievelijk 94 procent en 77 procent.

Huishoudens in de Randstad waren minder tevreden dan huishoudens in andere gemeenten. Er wonen in dit gebied over het algemeen meer huishoudens in een meergezinswoning (vaak huurwoningen) dan in de rest van het land. Het valt op dat huishoudens in deze meergezinswoningen minder tevreden zijn met hun woning en woonomgeving dan huishoudens in een eengezinswoning. Kopers met een eengezinswoning die relatief hoge woonlasten hebben, die zijn over het algemeen minder tevreden dan kopers met lage woonlasten.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!