Woningkopers zijn meer tevreden dan huurdersWoningkopers zijn meer tevreden dan huurders

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 87 procent van alle huishoudens tevreden is met hun woning en 82 procent tevreden is met hun woonomgeving. Verder toont het onderzoek aan dat kopers vaker tevreden zijn dan huurders.

De analyse is uitgevoerd in samenwerking met het Woononderzoek Nederland (WoON) over 2015. Het onderzoek wijst uit dat huishoudens met een koopwoning vaker tevreden zijn met hun woning en woonomgeving dan huishoudens in een huurhuis. In 2009 was de mate van tevredenheid voor kopers 96 procent en die van huurders 80 procent. In 2015 was dit respectievelijk 94 procent en 77 procent.

Huishoudens in de Randstad waren minder tevreden dan huishoudens in andere gemeenten. Er wonen in dit gebied over het algemeen meer huishoudens in een meergezinswoning (vaak huurwoningen) dan in de rest van het land. Het valt op dat huishoudens in deze meergezinswoningen minder tevreden zijn met hun woning en woonomgeving dan huishoudens in een eengezinswoning. Kopers met een eengezinswoning die relatief hoge woonlasten hebben, die zijn over het algemeen minder tevreden dan kopers met lage woonlasten.


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek