Places logo
Menu

Wisse en Sinke behoren tot veel voorkomende achternamen in het Zeelandse Goes

Wisse en Sinke behoren tot veel voorkomende achternamen in het Zeelandse Goes

Goes, de stad op het schiereiland Zuid-Beveland in Zeeland telt 26.920 inwoners. De meeste inwoners van Goes behoren tot de leeftijdscatogrie 45 tot 65 jaar. Naast deze leeftijd behoren de meeste inwoners van Goes tot de 65+ leeftijd. De leeftijdsgroep onder de 45 jaar wordt dus minder vertegenwoordigd in de stad. Dit betekent dat de gemiddelde leeftijd van de inwoners vrij hoog ligt. Naast een blik op de leeftijd van de inwoners van Goes keek Telefoonboek.nl wat de meest voorkomende achternamen in de stad zijn. Staat jouw naam ook tussen de top 20?

Populaire namen

De meest voorkomende achternamen in Goes zijn Jonge, Schipper en Dekker. Dat de achternaam Jonge vaak voorkomt is niet gek, aangezien dit de meest voorkomende achternaam van heel Nederland is. De namen Schipper en Dekker staan niet in de top tien van meest voorkomende namen in Nederland. Schipper en Dekker zijn beide beroepsnamen. Dit betekent dat de namen aanduiden wat iemand voor werk deed. De naam Schipper komt naast Goes ook veel voor in Rotterdam. De naam Dekker komt naast Goes vooral veel voor in Amsterdam, Rotterdam en in het Drentse Hoogeveen.

Wisse en Sinke

In de top tien van meest voorkomende achternamen in Goes staan een aantal opvallende namen. De namen Wisse en Sinke hoor je niet vaak in de rest van Nederland. Deze namen komen dan ook het meest voor in de provincie Zeeland. Sinke komt het meest voor in de gemeente Reimerswaal en de naam Wisse in de gemeente Veere. De naam Wisse is een patroniem en verwijst waarschijnlijk naar de voornaam van iemand. De naam Sinke verwijst volgens de Nederlandse Familienamenbank naar trompet en hoorn. Dit verwijst naar een bijnaam voor een beroepsmuzikant.

Top 20 meest voorkomende achternamen Goes

Benieuwd of jouw naam veel voorkomt in de stad Goes? Bekijk hier de top tien. Let op, deze top tien is gebaseerd op het aantal vermeldingen van achternamen op Telefoonboek.nl.

 1. Jonge
 2. Schipper
 3. Dekker
 4. Visser
 5. Kok
 6. Maas
 7. Verburg
 8. Koster
 9. Wisse
 10. Sinke

  Staat jouw naam er niet tussen? Wellicht wel in de top 20.
 11. Witte
 12. Jansen
 13. Koole
 14. Nijsse
 15. Traas
 16. Weststrate
 17. Janse
 18. Joosse
 19. Leeuw
 20. Vos

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!