Places logo
Menu

Websites rijscholen onvoldoende beveiligd en responsive

Websites rijscholen onvoldoende beveiligd en responsive

Bezoekers van websites worden steeds vaker gevraagd om hun gegevens ergens in te vullen. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend. Soms voor een contactverzoek, soms om toegang te krijgen tot bepaalde gedeeltes van de website. Het is van groot belang dat deze websites goed beveiligd zijn, zodat persoonsgegevens niet "op straat" komen te liggen. Helemaal nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming voor de deur staat.

SSL-certificaat

Websites die goed beveiligd zijn hebben een SSL certificaat. Dit staat voor Secure Sockets Layer, wat inhoudt dat er bij deze website een beveiligde laag tussen de server van de website en de internetbrowser tot stand gebracht wordt. Of een website beveiligd is met een SSL-certificaat, is te zien aan de URL. Begint de URL met "https", dan heeft het een SSL-certificaat, maar begint deze met "http" dan is de website niet (goed) beveiligd. De veiligheid van de website wordt door de browser vaak ook nog aangeduid met een hangslot, als deze een SSL-certificaat heeft en een melding als de website niet voldoende beveiligd is. Het correct beveiligen van uw website is niet alleen van belang om bezoekers op de website te houden, maar ook om volgens de wet op de juiste manier met persoonsgegevens om te springen.

Websites van rijscholen

Bij Telefoonboek.nl zijn 8.088 websites geregistreerd in de categorie "rijschool", wat overeenkomt met het landelijke aantal rijopleiders dat het CBS rapporteert. Helaas blijkt slechts 2.859 hiervan een werkende website te hebben. Maar liefst 87,5 procent van deze werkende websites heeft geen SSL-certificaat en is dus niet goed beveiligd. Of deze websites om persoonsgegevens vragen is onduidelijk, maar de verwachting is wel dat websites van rijscholen in veel gevallen te maken krijgen met persoonsgegevens. Slechts 12,5 procent van de werkende websites van rijscholen heeft dus een SSL-certificaat.

Responsive websites

877 van de werkende websites van rijscholen is ook responsive. Dit houdt in dat deze websites zich aan het gebruikte beeldschermformaat of formaat van het venster aanpassen. Aangezien men websites steeds vaker met een telefoon bezoekt, is een responsive website erg belangrijk. Dit bevordert de gebruikerservaring namelijk aanzienlijk. Het grootste gedeelte van de werkende websites van rijscholen is dus niet responsive.
Werk aan de winkel

Uit de kleine aantallen werkende, beveiligde en responsive websites blijkt dat er voor rijscholen nog veel ruimte voor verbetering is op het gebied van websites. Aangezien de consument tegenwoordig steeds meer zaken liever online regelt, in plaats van via de telefoon of face-to-face, groeit het belang van een goed werkende, beveiligde en responsive website.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!