Places logo
Menu

Websites van autoverhuurders onderzocht: Kunt u veilig een auto huren?

Websites van autoverhuurders onderzocht: Kunt u veilig een auto huren?

Autoverhuur biedt een weg naar een meer duurzame levensstijl. Door een auto te huren en zelf geen eigen auto meer in bezit te hebben, kan CO2-uitstoot verminderd worden. Op deze manier wordt een auto alleen ingezet als deze echt nodig is. Een auto huren kunt u eenvoudig online doen. Maar hoe veilig zijn de websites van autoverhuurders? Places Nieuws zocht het voor u uit.

Waarom veilige websites zo belangrijk zijn

Een goede website is een veilige website. Zeker wanneer bezoekers informatie kunnen achterlaten, of formulieren moeten invullen is het belangrijk dat een website beveiligd is zodat persoonsgegevens niet zomaar te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan uw telefoonnummer en adresgegevens, en in sommige gevallen misschien wel uw IBAN-nummer. Bij een goed beveiligde website is deze data niet zomaar voor iedereen te lezen.

Herken een veilige website

Een veilige website kunt u herkennen aan een HTTPS verbinding. HTTPS staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure en verschijnt in een URL wanneer een website beveiligd is met een SSL certificaat. Een website met een SSL certificaat kunt u herkennen aan een (groen) slotje in de adresbalk. Bij een HTTPS verbinding wordt de data die wordt verstuurd tussen de website en de gebruiker versleuteld. Door de encryptie op deze data kan niet iedereen dit zomaar lezen, wat dus erg belangrijk is wanneer u persoonsgegevens moet achterlaten.

35% heeft een beveiligde website

Hoe staat het met de websites van autoverhuurders? Places Nieuws onderzocht in totaal 1.095 websites, waarvan 549 maar bleek te werken. Van deze werkende websites had 34% een HTTPS verbinding. Dit betekent dat bij maar 34% van de websites van autoverhuurders data versleuteld wordt en er een slotje in de adresbalk staat. Hieruit kan geconcludeerd worden dat het grootste deel van de autoverhuurders geen beveiligde website heeft.

Slechts 28 mobielvriendelijke websites

Daarnaast is onderzocht of de websites over een responsive design beschikken. Een responsive design houdt in dat een website meeschaalt naar de grootte van het scherm waarop de website wordt bekeken. Het gaat er dus om dat de website bijvoorbeeld ook gebruiksvriendelijk is voor bezoekers vanaf een smartphone of een tablet. Hiervoor zijn 154 websites onderzocht. Slechts 28 websites hebben een responsive design, wat uitkomt op 18%. Meer dan 80% van de websites van autoverhuurders is niet gebruiksvriendelijk.

Wilt u een website die voldoet aan de gestelde veiligheidseisen en een website die gebruiksvriendelijk is? Via Places.nl kunt u middels een paar eenvoudige stappen een website laten maken.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!