Places logo
Menu

Watersportbedrijven telefonisch goed te bereiken in hoog- en laagseizoen

Watersportbedrijven telefonisch goed te bereiken in hoog- en laagseizoen

Watersportbedrijven zijn, vooral in de zomer, erg in trek. Denk aan vissen, duiken of varen op een, al dan niet, grote boot. De meeste watersportliefhebbers hebben zelf een boot. Zij die dat niet hebben zijn genoodzaakt er een te huren. Dit is echter niet voor iedereen betaalbaar, de verhuur van deze boten viel eerder onder het hoge btw-tarief. Echter, de HISWA, brancheorganisatie van de watersport, heeft na jaren hard werken voor elkaar gekregen dat het voortaan onder het lage btw-tarief zal vallen. Dit is gunstig voor inkomsten van watersportbedrijven. Telefoonboek.nl zocht uit hoe aanvankelijk de bedrijven zijn voor telefonische reserveringen en vragen.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 980 telefoonnummers geregistreerd bij de categorie "watersport". Dit varieert van sportvisserij of duiksport tot jachtwerf en jachtbouw. De nummers worden in het bestand gemarkeerd als "slecht bereikbaar" wanneer er drie keer of vaker niet wordt opgenomen en er ook geen mogelijkheid is om een bericht achter te laten. Dit was bij 17 telefoonnummers in deze branche het geval. Dit komt neer op 1,7% van de gevallen wat betekent dat 98,3% van de telefoonnummers weinig of geen klachten krijgt, een opvallend groot aantal.

Provincie

Wanneer er per provincie gekeken wordt naar de bereikbaarheid van telefoonnummers blijken de watersportbedrijven in Gelderland het hoogste percentage slecht bereikbare telefoonnummers (4,1%) te hebben. De provincies Drenthe, Noord-Brabant, Limburg en Zeeland deden het beter met 0% slecht bereikbare telefoonnummers.

Goede bereikbaarheid gunstig voor inkomsten

Zeilboten vallen bij verhuur nu onder het lage btw-tarief, omdat zeilen nu aangeduid is als daadwerkelijke sport. Waterski"s, surfplanken, SUP-planken en vaar- en zeilscholen vielen al eerder onder het lage btw-tarief. Volgens de HISWA Vereniging zal dit lage tarief de professionele verhuur betaalbaar houden. Dat deze watersportbedrijven goed telefonisch bereikbaar zijn komt waarschijnlijk doordat dit de gemakkelijkste manier is waarop consumenten kunnen informeren naar de beschikbaarheid van materialen.


Percentage slecht bereikbare belastingadviseurs | Telefoonboek.nl

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!