Places logo
Menu

Wat zijn de meest voorkomende achternamen in Zuid-Holland? Lees hier de top 20

Wat zijn de meest voorkomende achternamen in Zuid-Holland? Lees hier de top 20

Zuid-Holland is een van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld. De provincie heeft veel inwoners en dus ook veel verschillende namen. Toch zijn er een aantal namen die regelmatig voorkomen. De meest voorkomende kindernamen in Zuid-Holland zijn tegenwoordig Noah en Sara. Vroeger waren vooral voornamen als Annie, Bep, Jan en Piet populair. Hoewel voornamen veranderen blijven achternamen wel redelijk hetzelfde. Achternamen zijn in een ver verleden gekozen en veranderen niet door de tijd heen. Telefoonboek.nl heeft uitgezocht welke achternamen in Zuid-Holland het meest voorkomen.

Zuid-Holland

De meest voorkomende achternamen in Zuid-Holland zijn (de) Jong, Berg en Visser. De naam (de) Jong is ook de meest voorkomende naam van heel Nederland. Berg en Visser zijn ook typisch Nederlandse achternamen. Berg is een adresnaam en verwijst naar een gebied of landgoed dat men bezat of beheerde. Visser is een beroepsnaam en verwijst naar het beroep dat men uitvoerde.

Verschil tussen provincies

Populaire kindernamen verschillen per provincie, in Zuid-Holland zijn Noah en Sara populair en in Friesland Jesse en Jurre. Ook achternamen verschillen sterk per provincie. Hoewel in Zuid-Holland de namen Jong, Berg en Visser veel voorkomen zijn in Friesland de achternamen (de) Vries, (de) Jong en Dijkstra het populairst.

Veel beroepsnamen

In Zuid-Holland komen relatief veel beroepsnamen voor, naast Visser staan de namen Boer, Bakker en Smit ook in de top 20 van meest voorkomende achternamen. Deze namen verwijzen ook naar een beroep. In Zuid-Holland hebben ook veel inwoners een achternamen die naar een natuurgebied verwijst, zoals de namen Berg, Dijk, Meer, Bos, Veen en Dam. Lees hieronder de top 20 en bekijk of jouw naam veel voorkomt in Zuid-Holland.

Top 20 meest voorkomende achternamen Zuid-Holland

Let op, deze top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Jong
 2. Berg
 3. Visser
 4. Dijk
 5. Leeuwen
 6. Boer
 7. Bakker
 8. Jansen
 9. Groot
 10. Vries
 11. Vliet
 12. Meer
 13. Vos
 14. Smit
 15. Graaf
 16. Bos
 17. Bruin
 18. Veen
 19. Dam
 20. Hoek

Foto's: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!