Places logo
Menu

Vries meest voorkomende achternaam in Flevoland

Vries meest voorkomende achternaam in Flevoland

Flevoland is de jongste provincie van Nederland, de provincie is namelijk pas in 1986 officieel opgericht. Hoewel de provincie jong is kunnen de inwoners wel een lange familiegeschiedenis hebben. Een onderzoek naar de familiegeschiedenis begint vaak bij de achternaam. Maar welke achternamen komen vaak voor in Flevoland? Telefoonboek.nl heeft in haar database gekeken en heeft het uitgezocht.

Vries populaire achternaam

De populairste achternaam in Flevoland is Vries. Met 301 vermeldingen van deze achternaam staat de naam op de eerste plaats. Volgens de Nederlandse Familienamenbank wordt de naam Vries ook wel gezien als een herkomstnaam. Dit is een familienaam die aangeeft waar mensen vandaan komen of welk gebied men bezat of beheerde. Vries is een veel voorkomende naam in heel Nederland, met name in Friesland komt de naam vaak voor. Dit is niet heel gek, deze naam duidt namelijk vaak op een Friese afkomst of iemand met Friese wortels.

Veel beroepsnamen in Flevoland

Op de tweede plaats staat de achternaam: Boer, deze naam komt 294 keer voor in het bestand. De derde plek wordt gevuld door de naam Bakker. Deze naam komt 281 keer voor in het bestand. Op de vierde plaats staat de naam Visser met 216 vermeldingen in het bestand. Het is opvallend dat alle drie de genoemde namen een beroepsnaam zijn. Dit zijn volgens de Nederlandse Familienamenbank familienamen waarmee iemands beroep werd aangeduid. Op de vijfde plaats staat de naam Berg, deze naam komt 213 keer voor in het bestand. De naam Berg is een adresnaam en is ook afgeleid van de plek waar men woonde.

Top tien meest voorkomende achternamen in Flevoland
Aan de hand van het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl is een top tien opgesteld. De top tien meest voorkomende achternamen in Flevoland ziet er als volgt uit:

 1. Vries (301)
 2. Boer (294)
 3. Bakker (281)
 4. Visser (216)
 5. Berg (213)
 6. Kramer (212)
 7. Jong (197)
 8. Post (167)
 9. Dijk (159)
 10. Jansen (149)

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!