Places logo
Menu

Vries en Mulder meest voorkomende achternamen in Assen

Vries en Mulder meest voorkomende achternamen in Assen

Assen is de provinciehoofdstad van Drenthe. Op 1 januari 2019 had de plaats 67.970 inwoners. Al in de prehistorie woonden mensen in dit gebied, terug te zien aan hunebedden die verspreid door deze provincie opgestapeld zijn. De stad zelf werd gevestigd in 1259 toen een klooster zich op de grond van Assen vestigde. Naast de rijke historie van de stad is Assen ook erg bekend vanwege de TT Assen. Op dit racecircuit worden jaarlijks meerdere evenementen en wedstrijden georganiseerd. Welke achternamen komen het meest voor in deze provinciehoofdstad en zien we daar de rijke historie in terug?

Vries meest voorkomende achternaam

De achternaam Vries komt het meest voor in Assen. Deze naam kan zowel een patroniem als een herkomstnaam zijn. Een herkomstnaam geeft aan waar men vandaan kwam. Bij patroniemen is de naam afgeleid van de naam van de vader. Op de plekken erna staan de achternamen Mulder en Boer, wat beide beroepsnamen zijn. Deze namen duiden dus op het beroep wat men vroeger had, wat in dit geval duidt op een boer en een molenaar.

Diverse achternamen

In Assen komen verschillende typen achternamen voor. Zo zijn beroepsnamen, adresnamen, patroniemen en metonymische beroepsnamen terug te vinden in de lijst. Ook komen er achternamen voor waarbij er meerdere verklaringen zijn voor de afkomst van de naam. De achternaam Klok kan bijvoorbeeld afgeleid zijn van een huisnaam maar is ook de beroepsbijnaam van een klokkenmaker. Ook kan het een variant zijn voor een kloek persoon, wat betekent dat iemand knap of moedig is. De achternaam Vos staat bijvoorbeeld ook voor een huisnaam, maar kan ook de bijnaam zijn voor een sluw persoon. Het kan ook de bijnaam zijn geweest van een jager.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Assen

Benieuwd of uw achternaam veel voorkomt in Assen? De top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Vries
 2. Mulder
 3. Boer
 4. Veen
 5. Bos
 6. Jong
 7. Bakker
 8. Smit
 9. Visser
 10. Dijk
 11. Dijkstra
 12. Jansen
 13. Klok
 14. Janssen
 15. Meijer
 16. Timmer
 17. Kuiper
 18. Vos
 19. Groot
 20. Brink

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!