Places logo
Menu

Vries, Bos en Smit meest voorkomende achternamen provincie Groningen

Vries, Bos en Smit meest voorkomende achternamen provincie Groningen

Telefoonboek.nl onderzocht eerder al de meest voorkomende achternamen voor de twintig grootste gemeenten van Nederland. Daaruit bleek dat De Vries, Bakker en De Boer het meest voorkomen in Groningen stad. Maar wat zijn de meest voorkomende achternamen op provincieniveau? Telefoonboek.nl zocht het uit en stelde een top 10 samen voor de provincie Groningen.

De Vries, Bos en Smit meest voorkomend

In totaal zijn er in Nederland 300.000 unieke achternamen. Dit is relatief weinig, aangezien er in Nederland ongeveer 17 miljoen mensen wonen. Er bestaat dan ook een grote kans dat een achternaam vaker voorkomt en je mensen tegenkomt met dezelfde naam.

Ook in Groningen zullen er vele mensen zijn die wellicht geen (directe) familie van elkaar zijn, maar wel dezelfde achternaam delen. De Vries is dan ook de winnaar en komt het vaakst voor. De meest voorkomende achternaam in de provincie Groningen komt daarmee overeen met de meest voorkomende achternaam in Groningen stad. Deze naam komt op provincieniveau namelijk 919 keer terug in de database van Telefoonboek.nl. Op de tweede plaats staat de achternaam Bos met 663 keer. De derde achternaam die veelal te vinden is in Groningen is Smit. De naam Smit werd 612 keer gevonden in de database. Verder zijn de achternamen Boer en Mulder erg populair, deze werden respectievelijk 604 en 602 keer geteld.

Top 10 achternamen provincie Groningen volgens Telefoonboek.nl

De top tien meest voorkomende achternamen in Groningen ziet er als volgt uit. Belangrijk hierbij is dat het gaat om het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. De Vries (919)
 2. Bos (663)
 3. Smit (612)
 4. Boer (604)
 5. Mulder (602)
 6. Bakker (539)
 7. Veen (538)
 8. Dijk (488)
 9. Meijer (428)
 10. Vos (354)

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!