Places logo
Menu

Veilig online een wijntje kopen? Zo is het gesteld met de online veiligheid van slijterijen

Veilig online een wijntje kopen? Zo is het gesteld met de online veiligheid van slijterijen

Dit weekend zin in een goed glas wijn bij het eten? Bij slijterijen en wijnhandels kunt u terecht voor wijnen en sterke drank. Tegenwoordig kunt u dit eenvoudig online bestellen en soms zelfs proeverijen reserveren. Hiervoor laat u gegevens achter op een website. Het is daarom belangrijk dat de websites van slijterijen en wijnhandelaren goed beveiligd zijn. Places Nieuws onderzocht hoe het gesteld is met de online veiligheid.

Een veilige website

Een veilige website kunt u herkennen aan een slotje vooraan in de adresbalk, gevolgd door 'HTTPS'. Dit laatste staat voor HyperText Transfer Protocol Secur en is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen een browser en een webserver. Het zorgt er dus eigenlijk voor dat uw data beveiligd en onherkenbaar is voor derden. Voor gebruik van HTTPS is een SSL-certificaat nodig. Deze Secure Sockets Layer zorgt voor een beveiligde laag tussen een server en een internet browser die gegevens beveiligd.

Onderzoek

Het onderzoek is gebaseerd op data van Telefoonboek.nl. Hier vindt u geregistreerde bedrijven die vallen onder de categorie Slijterij. In totaal zijn 2.411 websites geregistreerd. Iets meer dan 50% hiervan bleek te werken. De 1.347 werkende websites zijn onderzocht op veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Grootste deel van websites is goed beveiligd

Het grootste deel van de onderzochte websites beschikt over een SSL-certificaat en HTTPS-verbinding. Maar liefst 68% beschikt over een veilige website. Dit betekent dat u hier verantwoord uw gegevens kunt achterlaten wanneer u online uw favoriete drank besteld. Voor de overige 32% is er nog wat werk aan de winkel.

Kansen binnen mobielvriendelijkheid

21% van de onderzochte websites heeft een responsive design. Dit betekent dat de website meeschaalt naar het scherm waarop het wordt bekeken. Een website is dan toegankelijk vanaf desktops, laptops, tablets en smartphones. Dit verbetert de user experience en maakt uw website toegankelijk op elk moment voor klanten. Voor bijna 80% liggen er nog kansen binnen de ontwikkeling van een responsive design.

Over het algemeen kunt u met een gerust hart uw gegevens achterlaten op websites van slijterijen. Check toch altijd voor de zekerheid of er een slotje in de adresbalk staat. Voor slijterijen is het belangrijk te investeren in responsive design. Tegenwoordig bezoeken steeds meer mensen het internet vanaf een smartphone. Wees dus op elk device toegankelijk om potentiële klanten niet mis te lopen.

Foto: Pixabay

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!