Places logo
Menu

Veeteeltbedrijven onder de loep: meerderheid wordt positief beoordeeld door klanten

Veeteeltbedrijven onder de loep: meerderheid wordt positief beoordeeld door klanten

Veeteeltbedrijven komen regelmatig in de media. Het gaat dan voornamelijk over de diervriendelijkheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van bedrijven. Op het gebied van dierenwelzijn hebben veel veeteeltbedrijven nog wat te winnen, vindt hoogleraar dierenwelzijn Bas Rodenburg. Het is vooral belangrijk dat dieren genoeg ruimte hebben. Hoe worden veeteeltbedrijven anno 2019 beoordeeld door klanten? Places.nl zocht het uit.

Meerderheid krijgt voldoende

Veeteelt is een tak van de landbouw branche. Bedrijven in de veeteelt houden zich voornamelijk bezig met het fokken en houden van dieren. Op de online personen en bedrijvengids Telefoonboek.nl staan 35.601 bedrijven in de categorie veeteelt geregistreerd.

In totaal zijn 1.223 veeteelt bedrijven beoordeeld door bezoekers van Telefoonboek.nl. De bedrijven ontvangen gemiddeld een 7.5 als cijfer. In totaal krijgen 876 veeteeltbedrijven een voldoende, dit is een cijfer boven de zes. Het gemiddelde cijfer van de voldoendes is een 9.5. Helaas krijgen 346 veeteeltbedrijven een onvoldoende, een cijfer onder de zes. Het gemiddelde van de onvoldoendes is erg laag, een 2.4. Het is niet gek dat de voldoendes een zeer hoog gemiddelde hebben (9.5) en de onvoldoendes een zeer laag gemiddelde hebben (2.4). Bezoekers laten vaak alleen een beoordeling achter als zij zeer tevreden of zeer ontevreden zijn.

Beoordelingen

Uit de beoordelingen blijkt dat bezoekers het erg belangrijk vinden dat de dieren in een veeteeltbedrijf goed verzorgd worden. Daarnaast wordt een goede telefonische bereikbaarheid gewaardeerd en de vriendelijkheid en vakkundigheid van het personeel. Veeteelt bedrijven worden niet gewaardeerd als het niet hygiënisch is, als ze onbereikbaar zijn en als dieren niet goed behandeld worden.

Een positieve beoordeling van een bezoeker van Telefoonboek.nl: "Het is een geweldig bedrijf met oog voor de dieren, de dieren worden goed behandeld en dat is te zien, de dieren zien er levendig uit en je kunt zien dat ze het naar hun zin hebben, verder zijn ze telefonisch dag en nacht bereikbaar, wat ik erg waardeer!"

Een negatieve beoordeling van een bezoeker van Telefoonboek.nl: "Afspraken worden niet nagekomen, onprettige contacten zelfs op het onbeschofte af."

Drie best beoordeelde veeteeltbedrijven

Op basis van de gegevens van Telefoonboek.nl kon vastgesteld worden welke veeteeltbedrijven als beste beoordeeld worden. Alleen bedrijven die meer dan 40 verschillende beoordelingen hebben ontvangen komen in aanmerking voor de top drie.

  1. V.O.F. Schotman en Zn. uit Lichtenvoorde: 44 beoordelingen, gemiddeld: 9.3.
  2. Pluimvee en Poeliersbedrijf Janssen uit Maastricht: 88 beoordelingen, gemiddeld: 8.1
  3. Paardenkliniek De Lavei uit Zenderen: 43 beoordelingen, gemiddeld: 8.1

Volgens de beoordelingen van bezoekers van Telefoonboek.nl staat veeteelt bedrijf V.O.F. Schotman en Zn. op de eerste plaats. Het is een kuikenbroederij en ze houden zich bezig met het fokken en houden van pluimvee. Het bedrijf scoort erg goed. Het krijgt voor de algemene indruk een 8.9, voor de service een 9.5 en voor de prijs/kwaliteit verhouding ook een 9.5.

Op de tweede plaats staat Pluimvee en Poeliersbedrijf Janssen uit Maastricht. Dit is een landbouw- en kippenlegbedrijf, daarnaast is het een groothandel in eieren en een winkel voor poelier- en visproducten. Het bedrijf ontvangt een 8 voor de algemene indruk, een 8.3 voor de service en een 8.2 voor de prijs/kwaliteit verhouding. Klanten zijn blij met de goede kwaliteit en vriendelijke service.

Op de derde plaats staat Paardenkliniek De Lavei uit Zenderen. De kliniek is geopend door Meulenbroek Dierenartsen. Naast de paardenkliniek is het bedrijf ook een dierenarts en Bed & Breakfast. Gasten met en zonder paard zijn welkom om te komen overnachten. De paardenkliniek krijgt een 7.9 voor algemene indruk, een 8.3 voor de service en ook een 8.3 voor de prijs/kwaliteit verhouding. Bezoekers waarderen de betrokkenheid van de paardendierenartsen.

Onderzoek

Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar bezoekers naast het vinden van bedrijfsinformatie een beoordeling kunnen achterlaten. In totaal zijn er 1.223 veeteeltbedrijven in Nederland beoordeeld. Deze beoordelingen kunnen zowel voldoende (cijfer van 6 of hoger) als onvoldoende (lager dan een 6) zijn. Bezoekers geven cijfers voor drie onderdelen, de algemene indruk, service en prijs/kwaliteit verhouding van het bedrijf. Zij hebben daarnaast de mogelijkheid om een geschreven beoordeling toe te voegen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!