Places logo
Menu

Veel telefoonnummers van de politie niet goed bereikbaar

Veel telefoonnummers van de politie niet goed bereikbaar

Het is de bedoeling dat de Nederlandse politie de komende jaren flink gaat bezuinigen op huisvesting. Sinds 2014 zijn al 148 politiebureaus gesloten en in de toekomst zal ongeveer de helft van alle traditionele politiebureaus ook gaan sluiten. In plaats van de bureaus komen er steunpunten op gemeentehuizen waar mensen terecht kunnen en het is de bedoeling dat de politie meer gebruik gaat maken van social media. Ondanks alle veranderingen is het belangrijk dat de politie telefonisch goed bereikbaar blijft. Maar hoe bereikbaar is de politie eigenlijk? Telefoonboek.nl heeft het uitgezocht.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan momenteel 398 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "Politie". De telefoonnummers in de database van Telefoonboek zijn niet alleen van politiebureaus maar ook van basiseenheden, Korpsen en wijkposten. Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als "slecht bereikbaar" wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 355 telefoonnummers van de politie het geval, hetgeen neerkomt op 89,2% van de gevallen. Dat betekent dat 10,8% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgt.

Provincie

Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van telefoonnummers per provincie, heeft de politie in Zeeland het hoogste percentage slecht bereikbare telefoonnummers. Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat alle telefoonnummers van de politie in Zeeland drie of meer gemiste oproepen hebben. In een kleine provincie zoals Zeeland zijn echter minder politie eenheden werkzaam dan in andere provincies, dit kan ervoor zorgen dat het percentage onbereikbare telefoonnummers in Zeeland snel stijgt. Flevoland komt als beste uit het onderzoek: daar was 50% van de telefoonnummers van de politie niet goed bereikbaar.

Ruimte voor verbetering

Hoewel het noodnummer van de politie (112) altijd bereikbaar is, zijn veel lokale telefoonnummers van de politie niet goed bereikbaar, blijkt uit dit onderzoek. Zo heeft het telefoonnummer van Politie Maastricht Centrum-Zuid zelfs 235 gemiste oproepen. Wat betreft de telefonische bereikbaarheid is er dus ruimte voor verbetering. Wellicht heeft de sluiting van traditionele politiebureaus invloed op de telefonische bereikbaarheid van de politie.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Zeeland: 100%

 2. Noord-Holland: 97%

 3. Utrecht:96%

 4. Friesland: 95%

 5. Gelderland: 94%

 6. Drenthe: 91,7%

 7. Zuid-Holland: 91%

 8. Noord-Brabant: 87%

 9. Limburg: 85%

 10. Overijssel: 81%

 11. Groningen: 79%

 12. Flevoland: 50%

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!