Veel karakteristieke achternamen in Etten-LeurDe achternaam (de) Jong komt in Etten-Leur het meeste voor.

Telefoonboek neemt regelmatig de achternamen van verschillende Nederlandse gemeenten onder de loep. Dit maal staat Etten-Leur centraal in het onderzoek, een gemeente in Noord-Brabant met ongeveer 40.000 inwoners. Op basis van het aantal vermeldingen op de site van Telefoonboek.nl is de volgende volgorde van achternamen vastgesteld. Welke achternamen komen hier het meeste voor? En komt het beeld overeen met de rest van Nederland?

De Jong komt het meeste voor

De achternaam (de) Jong komt in Etten-Leur het meeste voor en is daarmee de populairste achternaam. Dit is opvallend, aangezien dit ook in Nederland gemiddeld de meest voorkomende achternaam is. De achternamen (van den / de) Broek, Dekker, Jansen uit de top 10 van Etten-Leur komen ook in de rest van het land veel voor. Toch hebben sommige inwoners Etten-Leur achternamen die echt karakteristiek zijn voor deze omgeving.

Veel unieke achternamen

Zo komt de tweede achternaam in Etten-Leur, Lambregts, helemaal niet voor in de top 100 van Nederlandse achternamen. Daarnaast komen de Etten-Leurse achternamen Heeren, Oomen, Steen en Aerts/Aarts ook niet terug in de Nederlandse top 100, net zoals de achternamen Oers, Roovers, Baremans, Bastiaansen en Gils. Uit verder onderzoek blijkt dat de achternaam Oomen bijvoorbeeld erg veel voorkomt in het zuiden van het land en bijna niet in het noorden. Deze achternamen zijn dus karakteristiek voor Etten-Leur en omgeving.

Top 10 achternamen

 1. Jong
 2. Lambregts
 3. Broek
 4. Dekker
 5. Heeren
 6. Oomen
 7. Steen
 8. Mol
 9. Aerts
 10. Jansen

Top 10-20

 1. Aarts
 2. Berg
 3. Maas
 4. Oers
 5. Roovers
 6. Martens
 7. Meer
 8. Baremans
 9. Bastiaansen
 10. Gils

Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek