Veel inwoners van Gouda hebben typisch Nederlandse achternamenMeest voorkomende achternamen in Gouda

Gouda is een van de grotere gemeenten in het Groene Hart van de Randstad. De stad staat onder anderen bekend om zijn Goudse kaas en de fabricage van kaarsen en stroopwafels. Er kan vastgesteld worden dat Gouda bekend staat om een paar typisch Hollandse producten. Is dit oer-Hollandse ook terug te zien in de achternamen van de inwoners van Gouda? Telefoonboek.nl heeft in haar data gekeken en heeft uitgezocht welke achternamen het vaakst in de gemeente voorkomen.

Jong & Vliet

Volgens de database van Telefoonboek.nl is de achternaam Jong met 120 vermeldingen de meest voorkomende achternaam in Gouda. Op de tweede plaats staat de achternaam Vliet, met 48 vermeldingen. Met 45 vermeldingen staat de achternaam Vries op de derde plaats. De meest voorkomende achternaam in Gouda komt overeen met de meest voorkomende achternaam in heel Nederland, voor beide is dit namelijk (de) Jong. Er kan dus wel geconcludeerd worden dat er veel inwoners in Gouda een typisch Nederlandse achternaam hebben.

Aardrijkskundige naam

Hoewel de achternaam Jong een veel voorkomende Nederlandse naam is komt de achternaam Vliet wat minder vaak voor. Volgens de Nederlandse Familienamenbank is Vliet een toponiem. Dit betekent dat de naam van een aardrijkskundige naam is afgeleid. Het kan bijvoorbeeld verwijzen naar de plaats waar men vandaan kwam of naar een bepaald landgoed of gebied wat men bezat. De achternaam Vries komt regelmatig voor in Nederland, ook deze achternaam verwijst meestal naar een de afkomst van mensen.

Top tien meest voorkomende achternamen in Gouda

  1. Jong (120)
  2. Vliet (48)
  3. Vries (45)
  4. Berg (39)
  5. Wit (39)
  6. Dijk (37)
  7. Leeuwen (37)
  8. Visser (32)
  9. Schouten (31)
  10. Boer (30)

Staat uw achternaam niet in de top 10? Wellicht staat hij wel in de top 20:

11. Bakker (28)

12. Dam (26)

13. Groot (26)

14. Blok (25)

15. Jansen (25)

16. Bruin (23)

17. Bos (22)

18. Dekker (22)

19. Hoogendoorn (22)

20. Koster (22)

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek