Places logo
Menu

Veel inwoners van Bergen op Zoom met bijzondere achternamen

Veel inwoners van Bergen op Zoom met bijzondere achternamen

Bergen op Zoom is met ruim 800 jaar een van de oudste steden van Nederland. Er zijn smalle straatjes, oude pleintjes en bijzondere monumenten die een verhaal over een rijk en bewogen verleden vertellen. Is de rijke geschiedenis van Bergen op Zoom ook terug te zien in de achternamen van de inwoners van deze stad? Telefoonboek.nl zocht het voor u uit.

Meest voorkomende achternamen

De meest voorkomende achternamen in Bergen op Zoom zijn Franken (74 keer), Loon (56 keer) en Broekhoven (42 keer). Franken is vooral een typisch "Bergse" achternaam. Van heel Nederland komt deze achternaam namelijk het meest in Bergen op Zoom voor. Franken is een patroniem en is afgeleid van de voornaam Frank. De achternamen Loon en Broekhoven kunnen verwijzen naar herkomstnamen of aardrijkskundige namen.

Bijzondere achternamen

In vergelijking tot de meest voorkomende achternamen in heel Nederland hebben veel inwoners van Bergen op Zoom bijzondere achternamen. De meest voorkomende achternamen in Nederland: de Jong, Jansen en de Vries staan namelijk niet in de top drie van Bergen op Zoom.

Als er in de top twintig van meest voorkomende achternamen in Bergen op Zoom wordt gekeken valt op dat er een aantal bijzondere achternamen voorkomen in de stad. Zo staat de achternaam Suijkerbuijk op nummer 18, ook deze naam komt nergens zo vaak voor als in Bergen op Zoom en kan dus als een typisch "Bergse" achternaam worden gezien. Suijkerbuijk is volgens oude spelling gespeld en kan verwijzen naar een beroep. Bijvoorbeeld naar een handelaar in producten met suiker. Een andere bijzondere naam is de naam Dietvorst, deze achternaam staat op nummer 11 en komt ook nergens in Nederland vaker voor dan in Bergen op Zoom. Dietvorst kan naar een bepaald gebied of landgoed verwijzen wat men bezat of beheerde.

De top tien meest voorkomende achternamen in Bergen op Zoom

Wil je weten of jouw naam ook vaak voorkomt in Bergen op Zoom? Bekijk dan de top tien. Let op: deze top tien is op basis van het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Franken (74)
 2. Loon (56)
 3. Broekhoven (42)
 4. Jong (38)
 5. Jansen (35)
 6. Hagenaars (30)
 7. Verdult (30)
 8. Goossens (25)
 9. Maas (24)
 10. Boom (23)

  Staat jouw naam er niet bij? Misschien wel bij de nummer 11 tot en met 20
 11. Dietvorst (23)
 12. Groot (22)
 13. Hopmans (22)
 14. Nuijten (22)
 15. Eekelen (21)
 16. Jacobs (21)
 17. Koolen (21)
 18. Suijkerbuijk (21)
 19. Langenberg (20)
 20. Tilborg (20)

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!