Places logo
Menu

Veel bijzondere namen in het Achterhoekse Groenlo

Veel bijzondere namen in het Achterhoekse Groenlo

Groenlo, vroeger Grolle of Grol genoemd, heeft een bijzondere geschiedenis. Verschillende keren is er om de strategisch gunstig gelegen stad gevochten. Bijvoorbeeld tijdens de Tachtigjarige oorlog, toen de stad definitief werd bevrijd van de Spanjaarden. Sindsdien is Groenlo een bruisende stad en staat ze bekend om verschillende eigen producten. Zo werd in de stad het bekende Grolsch bier met de beugelfles gebrouwen, maar worden er ook Grolse wanten gemaakt die te herkennen zijn aan een achtpuntige ster met de kleuren blauw en wit. Bijzondere producten, maar door wie worden ze gemaakt? Places Nieuws nam Groenlo onder de loep om te kijken of de achternamen van de inwoners net zo bijzonder zijn als de geschiedenis van de stad.


Het wapen van Groenlo

De top tien van vaakst voorkomende achternamen in Groenlo bestaat vrijwel helemaal uit bijzondere namen. Slechtst één naam komt in de top tien van heel Nederland voor, namelijk Wolters. Andere namen zijn typerend voor de inwoners van Groenlo. Zo bestaat die top drie uit Meekes, Bomers en Brake. Deze achternamen komen in de hele Achterhoek vaak voor. De naam Bomers zou kunnen verwijzen naar het wapen van Groenlo. Daar staat namelijk een groene boom op afgebeeld.


Klein Gunnewiek, Emaus en Uem

In het rijtje van vaakst voorkomende namen in Groenlo staan drie hele bijzondere namen, namelijk Klein Gunnewiek, Emaus en Uem. Deze namen komen nergens in Nederland zo vaak voor als in Groenlo. Emaus en Klein Gunnewiek zijn herkomstnamen die verwijzen naar buurtschappen en dorpen in omgeving Achterhoek.

De top 20 van vaakst voorkomende achternamen in Groenlo:

1 Meekes

2 Bomers

3 Brake

4 Klein Gunnewiek

5 Porskamp

6 Wolters

7 Bleumink

8 Emaus

9 Luttikholt

10 Nijenhuis

11 Uem

12 Everink

13 Gelinck

14 Have

15 Jansen

16 Koster

17 Oosterholt

18 Reijrink

19 Reukers

20 Abbink

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!