Places logo
Menu

Veel beroeps- en dierennamen in Maarssen

Veel beroeps- en dierennamen in Maarssen

Maarssen, door de Romeinen Marsna genoemd, is een dorp in de provincie Utrecht. Het dorp wordt door het Amsterdam-Rijnkanaal in tweeën gesplitst. Ten noorden van het kanaal bevindt zich het oude gedeelte, in de volksmond vaak Maarssen-dorp genoemd. Aan de andere kant van het kanaal bevindt zich het nieuwere gedeelte, Maarssenbroek. Door Maarssen-dorp kronkelt naast het Amsterdam-Rijnkanaal ook de Vecht. Dit wordt weergegeven op de vlag van Maarssen. Daarop staat namelijk de kronkelende Vecht afgebeeld. Het dorp kenmerkt zich dus door een oud en een nieuw deel. Places Nieuws zocht uit of de achternamen van de inwoners uit Maarssen typerend zijn voor het dorp.

Vergelijkbaar met landelijk beeld

De top twintig van Maarssen komt overeen met het landelijk beeld. Alle namen komen voor de in top 100 van vaakst voorkomende achternamen in Nederland. In de top 100 van Nederland staat de naam Jong bovenaan en dat geldt ook voor Maarssen. Andere namen die in beide rijtjes voorkomen zijn Graaf, Smit, Bos, Berg, Groot en Mulder.

Beroeps- en dierennamen

Ondanks dat de top twintig van de vaakst voorkomende namen in Maarssen vergelijkbaar is met het landelijk beeld, valt er toch iets op. Veel van de achternamen zijn beroeps- of dierennamen. Zo staan Graaf, Smit, Visser, Boer, Brouwer en Bakker in de top 20. Deze namen verwijzen allemaal naar een beroep of ambacht. Naast beroepsnamen, staan er ook een aantal dierennamen in de top 20. Zo zijn er veel inwoners met de achternaam Vos, Leeuwen of Nagtegaal. De namen Dijk en Visser zouden kunnen verwijzen naar de wateren die bij Maarssen stromen.

De top 20 van vaakst voorkomende achternamen in Maarssen:

1 Jong

2 Dijk

3 Graaf

4 Smit

5 Visser

6 Bos

7 Vries

8 Vliet

9 Vos

10 Leeuwen

11 Berg

12 Boer

13 Groot

14 Mulder

15 Wit

16 Brouwer

17 Schaik

18 Verhoef

19 Bakker

20 Nagtegaal

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!