Places logo
Menu

Veel achternamen Wijk bij Duurstede geven inzicht in de landelijke omgeving

Veel achternamen Wijk bij Duurstede geven inzicht in de landelijke omgeving

Wijk bij Duurstede is een gezellig vestingstadje met zo'n 23.000 inwoners. Vroeger was dit één van de belangrijkste handelsplaatsen van Noordwest-Europa onder de naam Dorestad. In Museum Dorestad worden onder andere vondsten van handelsgoederen en gebruiksvoorwerpen getoond. Je krijgt zo een goed beeld van deze belangrijke periode, waarin ook de Vikingen een belangrijke rol speelden. Hebben de inwoners van deze plaats met een rijke historie achternamen die inzicht geven in wat er vroeger afspeelde in Dorestad?

Namen over de omgeving

In Wijk bij Duurstede is Beek de meest voorkomende naam. Dit is een adresnaam, wat inhoudt dat dit een naam is van huizen, velden, waterlopen of straten. Deze achternaam duidt mogelijk op een woonplek bij een bepaalde beek. Wie verder kijkt, ontdekt al snel dat Beek de oude naam van Hilvarenbeek bij Tilburg is. Wellicht is deze achternaam hier een verwijzing naar. Linden is ook zo'n adresnaam, die betekent dat de eerste naamdrager bij lindebomen gewoond moet hebben.

Rivieren en boeren

Door en langs Wijk bij Duurstede lopen de rivieren Nederrijn, Lek, Kromme Rijn en het Amsterdam-Rijnkanaal. Dat de adresnaam Dijk populair is in deze vestingstad is daarom niet heel verrassend. De naam Brink vertelt nog meer over het landschap: een brink is een open ruimte in dorpen in het oosten van Nederland en Duitsland. Vroeger was het veelal een grasveld waar de boeren dagelijks hun vee verzamelden, omringd door bomen met een drinkplaats voor de dieren.

Top 20 meest voorkomende achternamen Wijk bij Duurstede

Benieuwd of jouw naam veel voorkomt in vestingstad Wijk bij Duurstede? Je vindt de top 20 hieronder. Deze top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen van achternamen op Telefoonboek.nl.

 1. Beek
 2. Kosterman
 3. Linden
 4. Jansen
 5. Dijk
 6. Jacobs
 7. Brink
 8. Jong
 9. Mulder
 10. Os
 11. Rooy
 12. Berg
 13. Vries
 14. Broekhuizen
 15. Bruijn
 16. Doorn
 17. Gelderen
 18. Smit
 19. Verkerk
 20. Vernooy

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!