Hoe is het gesteld met de telefonische bereikbaarheid van uitvaartcentra?Telefonische bereikbaarheid van uitvaartcentra

Wanneer een dierbare overlijdt wilt u dat alles zo goed mogelijk wordt geregeld. Een uitvaartcentrum helpt daarbij, zij nemen de uitvaartverzorging op zich. Om de uitvaart naar wens te laten verlopen is het belangrijk dat alle wensen en behoeften worden besproken met het uitvaartcentrum. Dit kan door middel van een bezoek of middels een telefonisch gesprek. Maar zijn uitvaartcentra telefonisch goed bereikbaar? Telefoonboek.nl heeft er een onderzoek naar gedaan.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 2.280 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "uitvaart". Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als "slecht bereikbaar" wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan een oproep. Hierbij is er geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 40 uitvaartcentra het geval, dit komt neer op 1,8% van de gevallen. Maar liefst 98,2% van de uitvaartcentra krijgt dus weinig tot geen klachten over de telefonische bereikbaarheid.

Provincie

Uit onderzoek blijkt dat uitvaartcentra in Limburg het slechtst scoren op telefonische bereikbaarheid. In deze provincie is 7,1% van de organisaties in deze sector telefonisch niet goed bereikbaar. Uitvaartcentra in de provincie Utrecht scoren aanzienlijk beter, daar zijn namelijk geen bedrijven gevonden met drie of meer gemiste oproepen.

Goede bereikbaarheid

Uit dit onderzoek blijkt dat veruit de meeste uitvaartcentra telefonisch goed bereikbaar zijn. Dit is goed nieuws, vindt Dirk Lentjes manager van Places Antwoordservice: "Het is belangrijk dat uitvaartcentra telefonisch klaar staan voor mensen. Op deze manier kunnen vragen van mensen die in een moeilijke periode zitten zo snel mogelijk beantwoordt worden."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Limburg: 7,1%
 2. Drenthe: 4,6%
 3. Groningen: 3,1%
 4. Noord-Brabant: 2.8%
 5. Flevoland: 2,2%
 6. Zuid-Holland: 1,9%
 7. Noord-Holland: 1,8%
 8. Gelderland: 1,8%
 9. Friesland: 1,7%
 10. Zeeland: 1,5%
 11. Overijssel: 0.6%
 12. Utrecht: 0%

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek