Places logo
Menu

Cafés scoren goed op telefonische bereikbaarheid

Cafés scoren goed op telefonische bereikbaarheid

Uit onderzoek blijkt dat mensen die geregeld naar een café gaan meer sociale contacten hebben en tevredener zijn met hun leven. Het drinken met andere mensen heeft dus naast gezelligheid blijkbaar nog meer voordelen. Meer sociale contacten zorgen namelijk voor minder stress en minder stress kan voor een langer en gelukkiger leven zorgen. Een bezoekje aan een café is dus zeker zo slecht nog niet. Tijdens een avondje uit komt het nog wel eens voor dat mensen een jas of een bos sleutels kwijt raken in de kroeg. Het is dan fijn als het café telefonisch bereikbaar is voor vragen. Maar zijn cafés in Nederland telefonisch goed bereikbaar? Telefoonboek.nl heeft het uitgezocht.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 12.880 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "café". Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als "slecht bereikbaar" wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 568 cafés het geval, hetgeen neerkomt op 4,4% van de gevallen. Dat betekent dat 95,6% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgen.

Provincie

Cafés in Limburg scoren het slechtst wat betreft de telefonische bereikbaarheid. Uit dit onderzoek blijkt dat 8,6% van de cafés niet goed bereikbaar is. Utrecht komt daarentegen als beste uit het onderzoek: daar was slechts 4,4% van de cafés niet goed bereikbaar. Blijkend uit de cijfers van dit onderzoek is er voor Limburgse cafés nog wat werk aan de winkel wat betreft telefonische bereikbaarheid.

Gangmakers in cafés

Al met al doen de meeste cafés het goed wat betreft telefonische bereikbaarheid. Er is tegenwoordig wel een ander obstakel voor veel cafés: veel jongeren duiken namelijk steeds later op de avond een kroeg in. Dit is nadelig voor veel cafés, hoe later jongeren binnen komen hoe minder omzet ze namelijk kunnen maken. Door zogenaamde "gangmakers" eerder binnen te laten komen, hopen de cafés meer jongeren te trekken. De gangmakers worden hiervoor niet betaald maar krijgen bijvoorbeeld hun eerste rondje gratis.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Limburg: 8,6%

 2. Flevoland: 6,9%

 3. Drenthe: 6,3%

 4. Gelderland: 6,1%

 5. Friesland: 6%

 6. Noord-Brabant: 5,7%

 7. Zuid-Holland: 5,5%

 8. Noord-Holland: 5,4%

 9. Zeeland: 5,2%

 10. Groningen: 4,6%

 11. Overijssel: 4,6%

 12. Utrecht: 4,4%


Foto: Pixabay

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!