Places logo
Menu

Top 20 veel voorkomende achternamen in Heerlen, typerend Zuid-Limburgs

Top 20 veel voorkomende achternamen in Heerlen, typerend Zuid-Limburgs

De Limburgse stad Heerlen werd voor lange tijd gezien als een van de onveiligste steden van Nederland. Tegenwoordig gaat het veel beter met de stad. Tussen 1980 en 2000 zat Heerlen echter vol met junks en criminelen. Dit werd deels veroorzaakt door de sluiting van een van de mijnen die Heerlen rijk was. Daardoor verloor één op de drie Heerlenaren zijn baan. Hoewel het nu beter gaat met Heerlen zijn er nog steeds veel verbeterpunten volgens de inwoners. Maar wie zijn de inwoners van deze bijzondere stad? Welke familienamen komen er veel voor? Telefoonboek.nl heeft de meest voorkomende achternamen van Heerlen op een rijtje gezet.

Zuid-Limburgse achternamen
De meest voorkomende achternamen in Heerlen zijn Janssen, Jansen en Peters. Dit is geen verrassende top drie. Het zijn namelijk typisch Nederlandse achternamen die veel voorkomen in het hele land. Een aantal andere achternamen in de top tien van meest voorkomende achternamen in Heerlen zijn Habets, Moonen en Ritzen. Deze namen komen minder vaak voor in de rest van Nederland. De achternamen zijn in Zuid-Limburg wel erg populair. Zo is de achternaam Habets volgens de Nederlandse Familienamenbank een specifiek Limburgse familienaam en verwijst naar de voornaam Habet of Habert/Hebert.

Betekenis Quaedvlieg
De naam Quaedvlieg is een opvallende veel voorkomende achternaam in Heerlen. De naam staat op de vijftiende plaats van de top 20. Quaedvlieg wordt gezien als een toponiem, dit is een naam genoemd naar de plek waar men woonde. In Groenewoud, Valkenburg en Maastricht was er een plek met de naam Quaedvlieg, zoals Kwartierstraat Quaedvlieg, De Kwade Vliegenstraat of Koe(i)vliegenstraat. Deze vliegen werden kwaad genoemd omdat ze koeien plaagden. De achternaam Quaedvlieg is geschreven volgens oude spelling van de Nederlandse taal.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Heerlen

 1. Janssen
 2. Jansen
 3. Peters
 4. Smeets
 5. Habets
 6. Hendriks
 7. Hermans
 8. Jacobs
 9. Moonen
 10. Ritzen

  Staat uw naam niet in de top 10? Wellicht vindt u hem in de top 20.

 11. Beckers
 12. Jongen
 13. Lemmens
 14. Peeters
 15. Quaedvlieg
 16. Jong
 17. Willems
 18. Simons
 19. Theunissen
 20. Dijk

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!