Places logo
Menu

Te hoge en te lage temperaturen niet voordelig voor kledingwinkels

Te hoge en te lage temperaturen niet voordelig voor kledingwinkels

Het is begin november en 18 graden in Nederland. Hoewel de meeste mensen blij zijn met het weer, kunnen de hoge temperaturen ook nadelig zijn. Zo kunnen kledingwinkels last hebben van de hoge temperaturen bij de overgang van herfst- naar winterkleding. Online winkel Zalando heeft als gevolg van de warme zomer de gewenste opbrengst zelfs niet behaald.

Lastige marktomstandigheden

Zalando schroefde in augustus en september de verwachtingen wat betreft omzet al stevig terug. Nu blijkt dat de opbrengst in het derde kwartaal met 'slechts' 12 procent is opgekrikt. Topman Rubin Ritter van Zalando is niet blij met de resultaten. In de zomer probeerde de online winkel de groei nog op peil te houden. Hier moesten fikse kortingen aan te pas komen. Zalando was bezorgd dat de overgang van zomerkleding naar herfst- en winterkleding vertraging op zou lopen door de hoge temperaturen. Ondanks de tegenslag heeft Zalando nog steeds als doel om in 2020 de omzet te verdubbelen. Topman Rubin Ritter wil er daarnaast alles aan doen om dit jaar nog een goed vierde kwartaal te behalen.

Primark

Hoewel de opbrengsten van Zalando teruglopen heeft kledingmerk Primark het afgelopen boekjaar wel meer omzet behaald. Dit kwam voornamelijk doordat het winkelbestand groeide. Het aantal winkelverkopen van Primark-winkels die minimaal een jaar open zijn daalde daarentegen. Het moederbedrijf van Primark, Associated British Foods (ABF) wijt deze daling aan uitzonderlijk warm en koud weer gedurende de verslagperiode in Europa.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!