Places logo
Menu

Slechts 35,5% Nederlandse rijscholen heeft werkende website

Slechts 35,5% Nederlandse rijscholen heeft werkende website

De eindexamens zijn weer achter de rug en Nederland heeft er een groot aantal geslaagden bij. Tijd voor vakantie, maar ook het perfecte moment om te beginnen met rijlessen. Maar hoe vindt deze doelgroep een geschikte rijschool? Uit onderzoek blijkt dat ruim 87% van de jongeren tussen 12 en 25 jaar mobiel online is. Daarnaast zoekt ruim 79% online naar informatie over producten en diensten. Consumenten oriënteren zich dus steeds meer via mobiel internet en zoeken daarbij voornamelijk lokaal. Dit zijn belangrijke ontwikkelingen voor rijscholen die meer klanten uit de omgeving willen aantrekken. Telefoonboek.nl onderzocht daarom het aantal werkende en responsive websites van Nederlandse rijscholen.

Onderzoek

Met meer dan 1,6 miljoen bedrijfsvermeldingen is Telefoonboek de meest complete bedrijvengids van Nederland die ondernemers en klanten dichterbij elkaar brengt. In totaal werden 8041 rijscholen uit de database van Telefoonboek.nl onderzocht op een werkende website. Hierbij werden bedrijven met een URL, maar zonder werkende webpagina niet meegerekend. Bij slechts 35,5% van het totaal aantal onderzochte websites bleek sprake te zijn van een werkende website. Dit betekent dat het merendeel van de Nederlandse rijscholen (64,5%) online minder goed vindbaar is.

Responsive

Het aantal werkende websites is daarnaast ook getest op de aanwezigheid van een responsive design. Responsiveness zorgt ervoor dat een website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van desktop, mobiel of tablet. Hierdoor is de website gebruiksvriendelijk en goed leesbaar ongeacht het apparaat dat gebruikt wordt. Opvallend is dat een ruime meerderheid (71,5%) van de Nederlandse rijscholen met een werkende website ook een responsive design heeft. Hierdoor zijn rijscholen beter vindbaar zijn en zullen klanten langer en vaker op de website terecht komen. Dat is een positieve ontwikkeling en vormt een mogelijkheid voor ondernemers om nieuwe klanten aan te trekken.

Ontwikkelingen

Een werkende website is tegenwoordig onmisbaar. Nederlandse rijscholen moeten hier dus op inspelen als zij een concurrentievoordeel willen behalen. Daarnaast kan een responsive webdesign voordelig zijn voor ondernemers, aangezien jongeren de meeste informatie via hun mobiel opzoeken denkt Ronny Oonk, manager van Places Websites. "Het hebben van een overzichtelijke en responsive website kan dan ook zeker bijdragen aan het vergroten van het aantal klanten uit de omgeving."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!