Places logo
Menu

Jeff Bezos rijkste man ter wereld in 2018

Jeff Bezos rijkste man ter wereld in 2018

Bill Gates is niet langer de rijkste persoon van de wereld. Jeff Bezos, de oprichter en CEO van webwinkelgigant Amazon, is de medeoprichter van Microsoft voorbij gestegen in rijkdom. Dit maakte Forbes bekend in hun jaarlijkse miljardairslijst.

Jeff Bezos

De 54-jarige Jeff Bezos is volgens Forbes 112 miljard dollar (ruim 90 miljard euro) waard. Daarmee is hij niet alleen de nummer één van de miljardairslijst, maar ook de eerste persoon die een vermogen van meer dan 100 miljard dollar. Dat is niet het enige dat hem zo bijzonder maakt. Anders dan de andere belangrijke spelers in de lijst, Bill Gates, Waren Buffet en Carlos Slim, maakt Bezos nog helemaal niet zo lang deel uit van de rijkste mensen op de wereld. Vorig jaar stond Bezos nog op nummer drie in de lijst, achter Bill Gates en Warren Buffet, met een vermogen van 72,8 miljard dollar. Nog nooit, in de geschiedenis van de lijst die sinds 1987 bestaat, steeg iemands vermogen zo drastisch als dat van Bezos. In 2016 stond hij voor het eerst in de top tien.

De reden dat Bezos" fortuin in een korte tijd zoveel is gestegen, is het succes van zijn bedrijf Amazon op de beurs. Het bedrijf, dat begon als online boekenwinkel, is ondertussen niet meer alleen e-commercebedrijf. Amazon biedt ook clouddiensten en kocht onlangs Amerikaanse supermarktketen Whole Foods voor 14 miljard dollar.

Andere rijken in de lijst

Dankzij Jeff Bezos staat de teller van mensen die ooit op nummer één in de miljardairslijst hebben gestaan op zes. Jarenlang werd de lijst afwisselend geleid door vijf mannen. Twee daarvan staan nog steeds in de top drie: Bill Gates en Warren Buffet. Tussen 1995 en 2017 was Gates maar vier keer niet de rijkste man ter wereld.

Wie ook op de miljardairslijst staat is Donald Trump, de president van de Verenigde Staten. Met een vermogen van 3,1 miljard dollar staat hij op plek nummer 766. De rijkste Nederlander op de lijst is de erfgenaam van Heineken, Charlene de Carvalho-Heineken. Ze staat op nummer 86 in de lijst, met een vermogen van 15,8 miljard dollar.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!