Places logo
Menu

5,4 miljoen werkenden gaan profiteren van lager belastingtarief

5,4 miljoen werkenden gaan profiteren van lager belastingtarief

Voor de mensen die in de tweede, derde en vierde schijf zitten, gaat het belastingtarief omlaag. Zo is bepaald in het nieuwe regeerakkoord. De laagste inkomens in de eerste box (t/m 19.982 euro) moeten juist meer gaan betalen.

Het besluit zorgt ervoor dat het absolute bedrag dat aan inkomensbelasting betaald moet worden voor alle schijven dichterbij elkaar komt te liggen. De 2,1 miljoen werkenden die in de eerste schijf vallen moeten nu 36,55% betalen, dat wordt met het nieuwe regeerakkoord 36,93%.

In de vierde schijf (inkomen boven 67.072 euro) vallen 570.000 personen. Momenteel betalen zij 52% over hun inkomen, dat gaat 49,5% worden. In de derde (van 19.983 t/m 33.791 euro) en tweede schijf (van 19.983 t/m 33.791 euro) vallen 4,8 miljoen personen, zij zullen onder dezelfde schijf als de eerste vallen.

Van vier naar twee schijven

In het nieuwe regeerakkoord zal onderscheid worden gemaakt tussen twee schijven in plaats van vier. Mensen met een inkomen tot en met 68.000 euro gaan 36,93% belasting betalen. Voorheen betaalden werkenden in schijf twee en drie 40,8%. Inkomens boven de 68.000 euro betalen het tarief van 49,5%.

Het kabinet is ook van plan om de heffingskorting te verhogen. Het gedeelte van iemands loon waarover geen belasting betaald hoeft te worden, wordt dan verhoogd. Dit moet het "verlies" van de laagste inkomens in de eerste schijf compenseren.

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!