Places logo
Menu

Tijdsbesteding online aankopen verschilt per land én product

Tijdsbesteding online aankopen verschilt per land én product

Het aandeel van e-commerce is nog steeds groeiende. Steeds meer consumenten vinden hun weg naar de vele webwinkels. Om de klant beter in hun behoeften te kunnen voorzien, en natuurlijk de conversie te verbeteren van het e-commerceplatform zelf, is het goed om te weten hoe het koopproces verloopt. Dat dacht shopping portal ShopAlike ook. Het deed onderzoek naar de tijd die de consument online besteed bij het voltooien van een aankoop. Daarbij gedurende 18 maanden werden twaalf Europese landen vergeleken: Tsjechië, Duitsland, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en Slowakije.

Franse modekoninkjes en snelle Scandinaviërs

In Frankrijk neemt men de tijd voor de aanschaf van kleding: waar in Europa gemiddeld een uur wordt besteed aan het uitzoeken en aanschaffen van een kledingstuk, hebben de Fransen daar gemiddeld vier uur voor nodig. Slowaken zijn het minst kieskeurig: zij hebben slechts 20 minuten hiervoor nodig. Nederlanders denken over het algemeen niet te lang en niet te kort na over hun aankopen. Bij bijna alle categorieën komen wij gemiddeld uit de bus. Wel besteden we relatief veel tijd aan het kopen van make-up (35 minuten) en relatief weinig tijd aan het kopen van schoenen (39 minuten). In die laatste categorie zijn de Noren zelfs nog sneller: zij hoeven maar tien minuten na te denken over nieuw schoeisel. In Finland zijn ze over het algemeen het snelst met hun aankoop. Zij hebben gemiddeld slechts 25 seconden nodig.

Infograpic

In de bijgevoegde infograpic van ShopAlike is te zien hoe lang Europeanen gemiddeld per productcategorie nodig hebben. Zo vinden de meeste aankopen binnen 24 uur plaats, maar behoeven bijvoorbeeld sofa"s en tafels bijna twee dagen bedenktijd. Het kortst doet men gemiddeld over de aanschaf van een zonnebril (26 minuten).

Bekijk hier de infographic

Gemiddelde tijdsbesteding per aankoop in seconden

Polen: 1714.76

Slowakije: 955.14

Frankrijk: 660.12

Italië: 582.85

Nederland: 582.85

Noorwegen: 482.29

Denemarken: 490.34

Duitsland: 295.63

Zweden: 235.54

Tsjechië: 111.10

Spanje: 106.94

Finland: 25.52

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!