Places logo
Menu

Schaatskoorts in Nederland: welke schaatsbaan scoort het beste?

Schaatskoorts in Nederland: welke schaatsbaan scoort het beste?

Hoewel de meteorologische lente op het noordelijk halfrond 1 maart begint, voelen de lage temperaturen in Nederland aan als hartje winter. Door een sterke oostenwind, die de laatste dagen van februari over het land waaide, is er een aanvoer van koude lucht waardoor de temperatuur aanzienlijk daalde. De gevoelstemperatuur kon zelfs oplopen tot -17 graden.

Zoals altijd zorgt een aantal dagen vorst in Nederland voor schaatskoorts bij veel mensen. Iedereen wil dolgraag op natuurijs schaatsen, de schaatsbond waarschuwt echter dat het ijs op veel meren en slootjes niet overal dik genoeg is. Wellicht is het dus een beter en veiliger idee om een bezoekje aan de (overdekte) schaatsbaan te brengen. Maar bij welke schaatsbaan in Nederland kunt u het beste terecht? Places Nieuws heeft de grote schaatsbanen in Nederland eens onder de loep genomen. Er is daarbij gekeken naar de contactgegevens, de telefonische bereikbaarheid en de tarieven van de banen.

Onderzoek

In dit onderzoek wordt gekeken naar de volgende tien schaatsbanen in Nederland: Elfstedenhal Leeuwarden, Sports & funpark Flevonice in Biddinghuizen, IJsbaan Twente, Triavium Nijmegen, Thialf in Heerenveen, Ireen Wüst IJsbaan, Kunstijsbaan Breda, IJsbaan Haarlem, Sportiom "s-Hertogenbosch en tot slot Schaatshal Leiden. De ijsbanen zijn op verschillende onderdelen getoetst. Ten eerste is er gekeken naar de vindbaarheid van contactgegevens op de website. Vervolgens werd het telefoonnummer gebeld. Indien er een keuzemenu was werd gekeken of deze eenvoudig te doorlopen was, daarnaast werd de gemiddelde wachttijd gemeten totdat de telefoon werd beantwoord. Tot slot zijn de tarieven van de schaatsbanen onder de loep genomen. Hierbij is gekeken naar het dagtarief van een volwassene. Op basis van deze onderdelen is de onderstaande top tien van schaatsbanen opgesteld.

Resultaten

Contactgegevens op de website

In bijna alle gevallen is het telefoonnummer van de schaatsbaan goed te vinden op de website. Vaak staat het onderaan, bovenaan of midden op de hoofdpagina. Op de website van de Ireen Wüst IJsbaan moet men wel iets langer zoeken naar het telefoonnummer. Op die website staan de contactgegevens namelijk niet vermeld op de hoofdpagina maar op een contactpagina, deze pagina is echter ook snel gevonden.

Keuzemenu en wachttijden

Vijf van de tien schaatsbanen maken gebruik van een keuzemenu aan de telefoon. Deze zijn allemaal erg gemakkelijk te doorlopen. In het keuzemenu kan men een keuze maken uit verschillende opties zoals: informatie over schaatslessen of openingstijden. De wachttijden van de schaatsbanen waren bij geen enkele baan langer dan drie minuten. Bij Thialf in Heerenveen is de kortste wachttijd aan de telefoon gemeten, de wachttijd was daar slechts 3 seconden. De Kunstijsbaan Breda scoorde minder goed op dit onderdeel, daar was de wachttijd namelijk ruim twee minuten.

Tarieven

Naast het meten van de wachttijden is ook gekeken naar de tarieven die de ijsbanen hanteren. Op dit gebied komt Flevonice als slechtste uit de test, daar is namelijk het hoogste tarief gemeten. Men moet daar 15 euro betalen om te mogen schaatsen. Schaatshal Leiden komt op dit onderdeel als beste uit de test, daar hoeven mensen slechts 5 euro en 50 cent te betalen om te mogen schaatsen.

Top tien schaatsbanen Nederland

Als de resultaten van beide onderdelen bij elkaar worden opgeteld resulteert dat in de volgende top tien. Deze top tien is opgesteld op basis van de lengte van de wachttijd aan de telefoon en de hoogte van de tarieven die de schaatsbaan hanteert. Hieruit blijkt dat de Elfstedenhal in Leeuwarden het beste scoort.

 1. Elfstedenhal Leeuwarden - Wachttijd: 15 sec. - Tarief: 6,50
 2. Schaatshal Leiden - Wachttijd: 1,5 min. - Tarief: 5,50
 3. IJsbaan Twente - Wachttijd: 10 sec. - Tarief: 7,-
 4. Ireen Wüst IJsbaan - Wachttijd: 40 sec. - Tarief: 6,45
 5. Thialf Heerenveen - Wachttijd: 5 sec. - Tarief: 8,-
 6. Triavium Nijmegen - Wachttijd: 10 sec. - Tarief: 7,40
 7. IJsbaan Haarlem - Wachttijd: 45 sec. -Tarief: 6,60
 8. Kunstijsbaan Breda - Wachttijd: 2,5 min. - Tarief: 6,40
 9. Sports & funpark Flevonice Biddinghuizen - Wachttijd: 15 sec.- Tarief: 15,-
 10. Sportiom "s-Hertogenbosch - Wachttijd: 2 min. - Tarief: 8,95

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!