Places logo
Menu

Rabobank populair en ABN AMRO minst geliefd onder Nederlanders

Rabobank populair en ABN AMRO minst geliefd onder Nederlanders

De bankensector ligt wederom onder vuur. De afgelopen maanden is er veel ophef geweest over de salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers. Uit de "Vertrouwensmonitor Banken 2017" bleek wel dat er voor banken op het gebied van consumentenvertrouwen nog winst te behalen valt. Welke banken zijn geliefd bij de Nederlandse consument, en welke juist niet? In het kader van de week van het geld onderzocht Places Nieuws welke bankfilialen het populairst zijn.

Rabobank is duidelijk het populairst

Uit het onderzoek op basis van de data van Telefoonboek.nl blijkt dat de Rabobank overduidelijk de populairste grote bank is onder de Nederlanders. In de top 25 komen namelijk 14 verschillende Rabobank filialen voor; ruim de helft dus. Gemiddeld ontvangt de Rabobank een 7,9. De Rabobank in Heinkenszand werd daarbij het beste beoordeeld met een 8,2. Een andere bank die vaak (5 keer) voorkomt in de top 25 is de SNS bank, met een gemiddelde beoordeling van 7,7. Het populairste bankfiliaal in Nederland behoort echter niet tot een van deze twee banken, maar tot de RegioBank. Met een gemiddeld cijfer van 9,2 komt hun filiaal in Lienden als beste uit de bus.

ABN AMRO ontvangt meeste slechte beoordelingen

De ABN AMRO spant duidelijk de kroon als het gaat om de negatieve beoordelingen. In de lijst met de 25 slechtst beoordeelde banken komt de ABN AMRO namelijk wel 16 keer voor. Het gemiddelde cijfer dat de ABN AMRO hierbij ontving is een 2,3. Het ABN AMRO filiaal in Hilversum ontving het laagste cijfer: een 2. Een andere grote partij die vaak voorkomt in de lijst met slechtst beoordeelde banken is de ING. Zij komen 5 keer voor en krijgen gemiddeld een 2,4. Het slechtst beoordeeld is de ING in Oosterbeek met een 2,3. Het valt op dat de Rabobank niet voorkomt in de lijst van slechtst beoordeelde banken en wel vaak bij de best beoordeelde banken. De SNS bank komt één keer terug met het filiaal in Den Bosch. Deze ontving gemiddeld een 2,2.

Consumenten beoordelen bankfilialen op Telefoonboek.nl

Dit onderzoek is uitgevoerd op basis van data op Telefoonboek.nl. Hier kunnen gebruikers beoordelingen achterlaten over bedrijven op basis van algemene indruk, de service en de prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn in totaal 1.251 beoordelingen achtergelaten voor banken, met een gemiddeld cijfer van 5,3.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!