Places logo
Menu

Prachtig Leiden trekt veel mensen met veel voorkomende achternamen

Prachtig Leiden trekt veel mensen met veel voorkomende achternamen

Leiden heeft 123.661 inwoners en is bij uitstek een gezellige studentenstad. De stad heeft een aantal bekende inwoners zoals Jochem Myjer en Armin van Buuren. Zelfs de voorvaderen van Barack Obama komen uit deze stad. Maar er zijn natuurlijk meer onbekende inwoners. Wat zijn de meest voorkomende achternamen van deze inwoners? Telefoonboek.nl bekeek haar database en stelde een top twintig samen.

Randstad

Opvallend aan de top twintig van meest voorkomende achternamen in Leiden is de hoeveelheid namen die ook voorkomen in de top 100 van Nederland. Een verklaring hiervoor is dat Leiden zich in de randstad bevindt en een grote concentratie inwoners zorgt voor grote hoeveelheden achternamen uit de top 100 van Nederland.

Origineel

De namen Neuteboom, Blom en Egmond komen echter niet voor in de top 100 Nederlandse achternamen maar wel in de top twintig van meest voorkomende achternamen in Leiden. Neuteboom verwijst naar een bepaalde boom, waar de eerste naamdrager waarschijnlijk bij in de buurt woonde. Blom kan een van oorsprong Germaanse voornaam zijn, ook kan het zijn dat de eerste naamdrager op het schip de Goudsblom voer. Verder kan Blom afgeleid zijn van een familie van bloemenverkopers. De achternaam Egmond verwijst simpelweg naar de plaats Egmond.

De top twintig meest voorkomende achternamen is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Jong
 2. Leeuwen
 3. Jansen
 4. Berg
 5. Graaf
 6. Schouten
 7. Smit
 8. Boer
 9. Bakker
 10. Vries

Staat uw naam niet in de top 10? Wellicht wel in de top 10 - 20

 1. Neuteboom
 2. Groot
 3. Vos
 4. Wit
 5. Linden
 6. Veen
 7. Dijk
 8. Blom
 9. Meer
 10. Egmond

Foto: Pixabay

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!