Places logo
Menu

Populairste achternamen onder Lelystatters zijn kort maar krachtig

Populairste achternamen onder Lelystatters zijn kort maar krachtig

De stad Lelystad is gelegen in Flevoland en telt 77.095 inwoners. De stad dankt zijn naam aan Cornelis Lely, een van de bedenkers van de Zuiderzeewerken. De stad is een van de jongste in Nederland en kent daardoor nog geen rijke geschiedenis. Echter, Lelystad staat ook bekend om andere voorzieningen. Zoals Batavia Stad, de eerste mode outlet in Nederland. Of de Oostvaardersplassen, een natuurgebied waar allerlei soorten wilde dieren te vinden zijn. Ook is er een vliegveld dichtbij gevestigd, wat op dit moment nog dient als trainingsvliegveld maar zich in de toekomst ook zal richten op het vervoeren van toeristen. Lelystad is enorm veelzijdig, maar geldt dat ook voor de achternamen van de Lelystatters? Telefoonboek.nl doorzocht hiervoor haar database.

Top 20 meest voorkomende achternamen Lelystad

 1. Vries
 2. Jong
 3. Jansen
 4. Meijer
 5. Vos
 6. Bakker
 7. Berg
 8. Dijk
 9. Groot
 10. Visser
 11. Bos
 12. Boer
 13. Smit
 14. Brouwer
 15. Veen
 16. Ruiter
 17. Mulder
 18. Groen
 19. Beek
 20. Dekker

Kort maar krachtig

Opvallend aan dit overzicht is dat alle achternamen relatief kort zijn. Daarnaast bevat het overzicht ook bijna alle, simpele doch populaire achternamen. Maar, als er gekeken wordt naar de herkomst van deze achternamen wordt het al interessanter. Zo verwijst de achternaam Meijer naar burgemeester en Vos kan duiden op een sluw persoon of een jager. Bakker, Visser, Boer, Dekker, Brouwer, Smit, Mulder en Ruiter verwijzen naar beroepen en Berg, Dijk, Veen, Beek en Bos verwijzen naar woonplaatsen of adresnamen.

Lelystad vs. rest van Nederland

De meest voorkomende achternamen in Nederland zijn de Jong, Jansen en de Vries. In Lelystad komen precies dezelfde achternamen het vaakst voor, alleen de volgorde verschilt enigszins. Kortom, de meest voorkomende achternamen in Lelystad zijn weinig afwijkend dan die van de rest van Nederland.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!