Places logo
Menu

Populairste achternamen in Vught verwijzen vaak naar plaatsnamen

Populairste achternamen in Vught verwijzen vaak naar plaatsnamen

Vught is een stad in de provincie Noord-Brabant. De stad kent een rijke geschiedenis maar staat voornamelijk bekend om Kamp Vught, wat een van de drie Duitse concentratiekampen in Nederland was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag is het opengesteld voor publiek en is er een museum bijgebouwd. Ook is er ook een monument opgericht voor alle slachtoffers die worden herdacht op 5 mei met de Dodenherdenking. Als een stad een rijke geschiedenis kent, is dit vaak ook af te leiden uit de meest voorkomende achternamen. Telefoonboek.nl onderzocht of dit ook het geval was in Vught.

Populaire achternamen

Waar in Nederland de populairste achternamen de Jong, Jansen en de Vries zijn gaat dit niet op voor Vught. De populairste achternaam is Heuvel, daarna Janssen en tot slot Maas. Janssen is een populaire achternaam in veel steden, maar Heuvel en Maas worden minder vaak vermeld in de top 3. Volgens de Nederlandse Familienamenbank is Heuvel een toponiem, een naam die is afgeleid uit een aardrijkskundige plaats. Dit geldt ook voor de achternaam Maas, wat bijvoorbeeld kan verwijzen naar iemand die aan de Maas woont. Daarnaast is het een patroniem, wat erop duidt dat het is afgeleid van de voornaam van iemand, bijvoorbeeld van Thomas.

Opvallende achternamen

De top 20 van populairste achternamen bevat veel algemene achternamen, zoals Jong, Rooij en Dijk. Desondanks staan er ook een aantal unieke achternamen tussen, zoals Laat en Aker. Volgens de Nederlandse Familienamenbank komen deze achternamen relatief weinig voor in Nederland. Verder verwijzen een aantal van de achternamen in de top 20 naar een beroep, zoals Timmermans en Steen (verwijzen beide naar timmerman). Het overgrote deel van de achternamen zijn, net als Heuvel en Maas, toponiemen en verwijzen naar een aardrijkskundige plaats.

Top 20 populairste achternamen Vught

 1. Heuvel
 2. Janssen
 3. Maas
 4. Ven
 5. Jansen
 6. Jong
 7. Rooij
 8. Schuurmans
 9. Dijk
 10. Bosch
 11. Timmermans
 12. Esch
 13. Steen
 14. Aker
 15. Heijden
 16. Kasteren
 17. Laarhoven
 18. Laat
 19. Spierings
 20. Bekkers

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!