Places logo
Menu

Pol en Beek een van de meest voorkomende achternamen in Nijkerk

Pol en Beek een van de meest voorkomende achternamen in Nijkerk

Nijkerk is een gemeente van ongeveer 43.000 inwoners gelegen op de Veluwe. Het is nu een druk bezochte omgeving om te wandelen en fietsen. In de prehistorie woonden hier al mensen. Later vestigden zich vooral veel boerderijen in deze omgeving. Bent u benieuwd of de invloeden van de historie van Nijkerk terug te zien zijn in de lijst van meest voorkomende achternamen? Lees dan snel verder.

Pol de meest voorkomende achternaam

De adresnaam Pol komt het meest voor in de gemeente Nijkerk. Dit betekent dat de naam is afgeleid van waar men vandaan kwam, welke landgoederen men in bezit had of welke huizen men bezat. De achternamen Beek en Brink komen hierna het meest voor en zijn ook adresnamen.

Veel adresnamen in Nijkerk

De top 20 meest voorkomende achternamen in Nijkerk zijn vooral adresnamen. Achternamen als Bunt, Berg, Essen, Dijk, Horst, Bos en Dasselaar zijn allemaal adresnamen. Naast adresnamen staan er ook enkele beroepsnamen in de lijst. Zo is de achternaam Bakker terug te vinden op plek 7 en staan Boer op plek 9.

Unieke familienamen

Enkele familienamen staan ook de top 20 van meest voorkomende achternamen in Nijkerk. De meest opvallende hierbij is Bor. Dit kan afgeleid worden van de Germaanse voornaam Bor of Borre of uit de doopnaam Liberius. Dit is de naam van een heilige uit de 4e eeuw. Ook Bouw kan afgeleid zijn uit een patroniem. Hierbij refereert de achternaam naar de naam van de vader.

De top 20 meest voorkomende achternamen in Nijkerk

Bent u benieuwd welke achternamen het vaakst voorkomen in Nijkerk? Of benieuwd of uw achternaam erbij staat? Bekijk hier de top 20. De lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen van achternamen op Telefoonboek.nl.

 1. Pol
 2. Beek
 3. Brink
 4. Bunt
 5. Berg
 6. Bor
 7. Bakker
 8. Veen
 9. Boer
 10. Essen
 11. Dijk
 12. Horst
 13. Bos
 14. Jansen
 15. Dasselaar
 16. Jong
 17. Walet
 18. Bouw
 19. Groot
 20. Steeg

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!