Peters, Simons en Hendriks populairste achternamen in AaltenPeters, Simons en Hendriks populairste achternamen in Aalten

Telefoonboek.nl heeft onderzoek uitgevoerd naar de meest voorkomende achternamen in Aalten. Hieruit blijkt dat Peters, Simons en Hendriks de populairste achternamen zijn in het Gelderse dorp met ongeveer 13.000 inwoners. Het valt op dat veel van de achternamen in het dorp verwijzen naar de vaders van de naamdrager.

Veel patroniemen in Aalten

Bijzonder veel achternamen van de bewoners van Aalten zijn patroniemen. Zij verwijzen naar de vader van de naamdrager. De eerste vier achternamen in de top 10, Peters, Simons, Hendriks en Leenders, zijn hier allen voorbeelden van. Zo verwijst de achternaam Peters naar "Peter zijn zoon", afgekort naar Peters. Een opvallend patroniem in de top 20 van achternamen in Aalten is de achternaam Arians. Deze achternaam is namelijk ook een patroniem, maar is oorspronkelijk afkomstig uit Afghanistan en Marokko.

Achternamen Aalten komen niet overeen met Nederlands gemiddelde

Het grote aantal patroniemen in de achternamen van gemeente Aalten komt redelijk overeen met het beeld van Nederland. Landelijk zijn in de top 10 namelijk ook veel patroniemen te vinden. Toch komen de meest voorkomende achternamen van Nederland, namelijk de Jong, Jansen en de Vries, niet voor in de top 20 van de achternamen in Aalten. Peters en Hendriks, de nummer 1 en 3 van Aalten, komen wel voor in de top 100 meest voorkomende achternamen. De naam Simons, die op plek 2 was geëindigd, komt hier niet in voor.

Top 10 meest voorkomende achternamen in Aalten

 1. Peters
 2. Simons
 3. Hendriks
 4. Leenders
 5. Teunissen
 6. Verstegen
 7. Hermsen
 8. Jacobs
 9. Rikken
 10. Terwindt

Staat uw naam in de top 10? Wellicht wel in de 11 t/m 20!

 1. Verbeet
 2. Vissers
 3. Arians
 4. Beers
 5. Bekker
 6. Cornelissen
 7. Gerrits
 8. Gerritsen
 9. Heemstra

Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek